Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.09.2015.
09:12
Vestionline A

Počinje NFL: Svi bi da skinu krunu Petriotsima

Posle više od od sedam meseci, vreme je da se zakotrlja jajasta lopta širom Amerike. U noći između četvrtka i petka, mečom u Foksborou između šampiona Nju Ingland Petriotsa i Pitsburg Stilersa, kreće nova sezona u NFL-u, ubedljivo najpopularnijem sportu "preko bare", koji ima sve više poklonika i na Starom kontinentu.

Reuters
Tom Brejdi spreman za početak pohoda na odbranu titule

Nova sezona, ali stari favoriti. Prošlogodišnjim učesnicima 49. Superboula, Nju Inglandu i Sijetlu, i ove sezone se daju velike šanse da se ponovo domognu velikog finala, koje će se naredne godine igrati u San Francisku. U pauzi između dve sezone, bilo je dosta uzbuđenja u prelaznom roku. Nju Ingland je oslabljen odlaskom tandema kornerbekova Rivisa (Njujork Džets) i Braunera (Nju Orleans), a više nema u timu ni legendarnog Vinsa Vilforka, koji je pojačao Hjuston Teksanse. Šejni Verin je otišao u Njujork Džajantse.

Iako se činilo da će Petriotsi imati velikih problema na početku sezone zbog suspenzije koja je prvobitno izrečena Tomu Brejdiju zbog afere ispumpanih lopti, Federalni sud je poništio tu odluku i legenda Nju Inglenda će biti spremna da povede ekipu u odbranu titule. Ofanzivna linija je ostala netaknuta, glavne mete u napadu biće sjani tajt end Rob Gronkovski i vajd risiveri Edelman, Lafel i Amendola, a pojačanje je veteran iz Indijanapolisa Redži Vejn, rekorder u NFL po broju osvojenih jardi.

Prognoza VESTIONLINE - 50. Superboul: Indijanapolis - Grin Bej 

Najveći rivali ekipe iz Bostona u AFC-u biće Indijanapolis, koji se dobro pojačao. Koltsi su prošle sezone imali očajnu igru trčanjem, pa su zato, u pauzi između dve sezone, doveli iskusnog raning veka Frenka Gora (San Francisko 49 ERS), a kod čete Čaka Pagana je veteran Andre Džonson iz Hjustona. Uz sjajnog kvoterbeka Endru Laka, Indijanapolis puca na Superboul. 

Denver je prošle sezone razočarao porazom od Koltsa u polufinalu konferencije, ali ekipa koja ima Pejton Meninga nikada ne sme da se potceni. Biće ovo verovatno poslednja sezona legendarnog kvoterbeka i poslednja šansa za Bronkose da uzmu pehar. Od bitnijih igrača u prošloj sezoni nema više tajt enda Džulijusa Tomasa (Džeksonvil) i Vesa Velkera (slobodan agent). Produžen je ugovor sa glavnom metom Meninga, vajd risiverom Demerijusom Tomasom.

KVOTE ZA ŠAMPIONA NFL-a
1. Sijetl Sihoks                5,00  12. Sinsinati Bengals    32,00 23. Hjuston Teksans     45,00
2. Grin Bej Pekers          6,75 13. Detroit Lajons         33,00 24. San Francisko         49,00
3. Nju Ingland Petriots     8,75 14. S. Dijego Čardžers 33,00 25. Čikago Bers            66,00
4. Indijanapolis Kolts       9,50 15. Kanzas Siti Čifs       34,00 26. Njujork Džets           72,00
5. Denver Bronkos        12,00 16. Bafalo Bils               34,00 27. Klivlens Brauns        84,00
6. Dalas Kaubojs           16,25 17. Nju Orleans Sejnts   35,00 28. Vašington              105,00
7. Filadelfija Igls            17,25

18. Njujork Džajants       36,00

29. Tampa Bej             115,00
8. Baltimor Rejvens       19,75 19. Atlanta                     36,00 30. Ouklens Rejders    165,00
9. Pitsburg Stilers          25,00

20. Minesota                  41,00

31. Džeksonvil Jaguar 170,00
10. Majami Delfins         26,00 21. Sent Luis Rems       43,00 32. Tampa Bej             175,00
11. Arizona Kerdinals    31,00 22. Karolina Penters      44,00 * kvote sa bet-at-home.com

Od ostalih ekipa iz AFC, uvek su opasni Pitsburg Stilersi i Baltimor Rejvensi. Majami se pojačao dolaskom jednog od najboljih defanzivaca lige Ndamukong Suom, koji je potpisao šestogodišnji ugovor za neverovatnih 116 miliona dolara, dok su se pojačali i Njujork Džetsi i Bafalo Bilsi. Hjuston sa Džej Džej Vatom imaće jednu od najboljih odbrana lige, ali je pitanje šta može napad da uradi, predvođen novim kvoterbekom Brajanom Hojerom.

Reuters
Veliki hendikep za Pekerse: Džordi Nelson preskače ovu sezonu zbog povrede kolena

Što se tiče NFC-a, prošlogodišnji finalisti Sijetl Sihoksi i Grin Bej Pekersi su najvećii favoriti i u ovoj sezoni. Ekipa Pita Kerola je dovela sjajnog tajt enda Džimija Grejema iz Nju Orleansa, koji će skromni napad Sihoksa da učini mnogo jačim. Čuvena odbrana Sijetla je pretrpela promene, nema više člana "bum legije" Bajrona Maksvela, koji je postao novi kornerbek Filadelfije. Ipak tu su i dalje Šerman, Tomas, Vegner, Benet i Čensler, koji je nezadovoljan ugovorom.

Rasel Vilson je potpisao sjajan novi ugovor, više od 20 miliona dolara po sezoni, koji ga posle Erona Rodžersa, čini najplaćenijih u NFL-u. U napadu će i dalje mnogo toga da zavisi od raning beka Maršona Linča.

Ljubitelji američkog fudbala u Srbiji imaće priliku da na Sport klubu prate direktne prenose mečeve iz NFL

Grin Bej Pekersi su nesrećno poraženi prošle sezone od Sijetla u finalu NFCA-a, ali ove sezone ekipa iz Viskonsina ima samo jedan cilj - Superboul. Ipak, tokom pripremnih mečeva ostali su bez odličnog vajd risivera Džordija Nelslona, koji je povredio koleno i za njega je sezona završena pre nego što je i počela. Ipak, ekipa i dalje najviše zavisi od fenomenalnog Erona Rodžersa, koji je prethodne dve sezone imao mnogo problema sa povredama. Ako je Rodžers zdrav, onda su Pekersi blizu finala NFC-a i Supeboula.

Reuters
Prošle sezone najbolji raning bek lige prešao iz Dalasa u Filadelfiju: Demarko Marej

Dalas je favorit iz senke, mada je pitanje kako će Romo i drugovi da igraju bez raning beka Demarka Mareja, koji je pojačao divizijskog rivala Filadelfiju. Upravo su Iglsi i njihovo trener Čip Keli najviše "mešali karte" tokom dve sezone. Od potencijalnih iznenađenja sezone možemo da izdvojimo Minesotu, za koju će ponovo da trči Edrijan Piterson, koji se vratio posle jednogodišnje suspenzije.

Njujork Džajantsi teško mogu da ponove loše prethodne sve sezone, dok se više očekuje od Nju Orleansa i Atlante. Potencijalno "tvrd orah" za sve bi mogao da bude Sent Luis sa kvoterbekom Nikom Folsom (stigao u trejdu iz Filadelfije). Mestu u plej-ofu nadaju se još: Arizona, Karolina i Detroit. San Francisko je ostao bez trenera i 11 igrača iz prve postave, pa će teško moći da se umešaju u borbu za plej-of.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online