Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.01.2015.
13:04
Vestionline A

Bitka za Superboul: Lak udara na Brejdija, Rodžers u grotlu Sijetla

Da li će Endru Lak konačno da dobije Toma Brejdija? Može li najjači napad lige predvođen maestralnim Eronom Rodžersom da probije granitnu odbranu Sijetla? Mnoga pitanja, a odgovor ko će 2. februara da zaigra u 49. Superboulu u Finiksu saznaćemo u noći između nedelje i ponedeljka kada su na programu finala AFC-a i NFC-a, Nju Ingland Petriots - Indijanapolis Kolts, odnosno Sijetl Sihoks - Grin Bej Pekers.

Beta/AP
Glavna opasnost za Sihokse: Eron Rodžers, kvoterbek Grin Bej Pekersa
 

Prvi na teren izlaze Sihoksi i Pekersi (nedelja 21.05) na uvek bučnom i negostoljubivom "Senčuri Link fildu". Šampion Sijetl uhvatio je ritam kako sezona odmiče i u susret ulazi kao favorit. Najbolja odbrana lige predvođena Ričardom Šermanom, Kem Čenslerom, Irlom Tomason i ostalim zvezdama defanzivne linije Pita Kerola imaće težak zadatak da zaustavi Erona Rodžersa. Kvoterbek Pekersa je rovit, i dalje vuče povredu, ali nema sumnje da će da "stisne zube" u velikom meču za Pekerse. 

Sihoksi će kao "osice" da kidišu na Rodžersa ne bili ga poremetili u dodavanjima ka glavnim metama Džordija Nelsonu i Rendalu Kobu. Prošle nedelje, Kaubojsi su dobro pokrivali risivere Grin Beja, ali je u onda u prvi plan iskočio Demont Adams. Odlični raning bek Pekersa Edi Lejsi teško će uspeti nešto da uradi trčanjem protiv Sijetla, pa je jasno da će Rodžrs dugim loptama pokušati da nadmudri Šermana, najboljeg kornerbeka lige, koji će čuvati Džordija Nelsona.

Beta/AP
Kao tenk: Maršona Linča nikako nisu uspevali Pekersi da zaustave u prvom meču ove sezone
 

Napad Sijetla zasniva se na improviziaciji Rasela Nilsona i igru trčanja Maršona Linča. Tu će biti najveća pretnja za Pekerse, koji ne mogu baš da se pohvale dobrom odbranom. Najveći zadatak u defanzivi Grin Beja imaće Klej Metjus, koji će "blicevima" pokušati da omete Vilsona. Posledja tri meča dobio je Sijetl. Na startu ove sezone Sihoksi su demolirali Pekerse 36:16 na svom terenu. Domaćin je favorit, ali ne bi bilo veliko iznenađenje ako GrIn Bej uđe u Superboul.

U finalu AFC-a, Indijanapolis predvođenim Endru Lakom stiže na "Džilet" stadion Nju Inglandu (ponedeljak 00.40), koji je za njih "noćna mora". Prethodnih pet susreta Petriotsi su dobili, a Lak nijednom nije uspeo da slavi protiv Toma Brejdija. Štaviše, u sva tri duela, kvoterbek Petriotsa je razbio naslednika Pejtona Meninga u Koltsima.

Beta/AP
Da li će stići do novog Superboula: Tom Brejdi, kvoterbek Nju Ingland Periotsa
 

Ova dva tima odigrala su pre dva meseca duel u regualarnom toku sezone i tada je Nju Ingland lako pobedio Koltse u Indijanapolisu 42:20. Udarna igra u napadu domaćina biće sjajni tajtend Rob Gronkovski, koji igra sezonu karijere. Na prethodnom meču eksplodirao je raning bek Džonas Grej, koji bi zajedno sa Lageretom Blantom i Šejdi Verinom, ponovo mogao da bude glavna opasnost za Indijanapolis, koji loše brani igru trčanjem. Lak se u napadu pre svega oslanja na igru pasom, gde su mu glavne mete Ti Vej Hilton i Hakim Niks. Očekuje se meč sa mnogo poena, a domaćin je izrazit favorit.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online