Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.01.2015.
01:06 >> 04:11h
Vestionline A

NFL: Čudesni Sihoksi, Grin Bej u suzama! Petriotsi uništili Koltse

U 49. Superboulu, 2. februara u Finiksu, igraće branilac titule Sijetl Sihoks i Nju Ingland Petriots. U finalu NFC-a viđena je "ludnica" u Sijetlu! Od kog materijala su napravljeni izabranici Pita Kerola, pitaju se mnogi?! U čudesnom meču, verovatno najluđem u ovom milenijumu u NFL-u, Sihoksi su pobedili Grin Bej 28:22 (0:13, 0:3 7:0, 15:6, 6:0) posle produžetaka, tako da će za dve nedelje braniti titulu. Pekersi su šokirani, imali su pobedu u rukama, ali neshvatljivim greškama dozvolili su neverovatni preokret šampionu.

Beta/AP/D.J.P.
Hvatanje za Superboul: Džermejn Kers, pored Trejmona Vilijamsa, postiže tačdaun za pobedu Sijetla
 

Kada je pet minuta pre kraja, pri vođstvu Grin Beja 19:7, kvoterbek Sihoksa Rasel Vilson bacio četvrtu presečenu loptu, gledaoci na "Senčuri Link fildu" su počeli razočarano da napuštaju stadion, a onda - čudo! Prvo su gosti iz Viskonsina kukavičkom igrom želeli što više da potroše vreme. Loptu su brzo osvojili Sihoksi, i preko Vilsona, koji je do tada bio katastrofalan, smanjili na 19:14, 1.55 sekundi pre kraja.

Beta/AP/D.J.P.
Od tragičara do junaka: Rasel Vilson

A, onda ključni trenutak utakmice. Sijetl igra "onsajd kik", tragičar meča, Brendon Bostik iz specijalnog tima Pekersa izgubio je loptu, do koje su se dokopali domaći, a onda eksplozija Maršona Linča, koji je istrčao tačdaun, za minimalno vođstvo - 20:19. Vilson igra pretvaranja za dva poena i čudesnim dodavanjem, uz mnogo sreće, pronalazi Luka Vilsona za 22:19. Ostalo je nešto više od minuta, što je bilo dovoljno Eronu Rodžersu da stigne do 48  jardi od gola Sihoksa, a kiker Pekersa Sidni Krozbi pogađa za produžetak.

Eron Rodžers je birao "pismo", a ispala je "glava", pa je lopta pripala domaćinu, koji je krenuo sa 15 jardi od svog gola. Na trećem daunu, Vilson baca dugo dodavanje ka Dagu Boldvinu, a onda erupcija oduševljenja. Vilson pronalazi, do tada katastrofalnog, Džermejna Kersa, koji hvata loptu ispred Sema Šildsa i Sijetl je drugi put uzastopno u Superboulu.

Navijači Pekersa imaće košmarnu noć. Prosto je neverovatno šta su propustili Pekersi, koji su dominirali u prvom poluvremenu, vodili 16:0. Prve poene Sijetl je postigao na četvrtom daunu posle trik akcije specijalnog tima, ali kada je bilo najvažnije proradile su udarne igre čete Pita Kerola, Maršon Linč i Rasel Vilson i SIhoksi su napravili čudo, najveći preokret u istoriji finala NFC-a.

Beta/AP/E. A.
Deni Amendola bio je uspešniji od kornerbeka Indijanapolisa Darijusa Batlera
 

Za razliku od meča u SIjetlu, u finalu AFC-a na "Džilet" stadionu u Foksboru nije bilo uzbuđenja. Nju Ingland je, očekivano, demolirao Indijanapolis 45:7 (14:0, 3:7, 21:0, 7:0) i posle tri godine, Petriotsi su ponovo u Superboulu. Kao i u meču u regularnom delu sezone, Koltsi nisu uspeli da brane igru trčanjem domaćina. Briljirao je Lageret Blant, koji kao da se pretplatio da uništi Indijanapolis. U prošlogodišnjem polufinalu AFC-a, robusni raning bek je imao čak četiri tačdauna. Ovaj put je imao tri i istrčanih 148 jardi. Zanimljivo, svih sedam tačdauna koje je postigao u plej-ofu je ostvario protiv Koltsa.

Lak postaje najplaćeniji igrač lige

Nije imao svoje veče Endru Lak, kao i na prethodna tri duela sa Nju Inglandom, ali jasno je da je budućnost pred 25-godišnjim kvoterbekom Koltsa. Iz SAD stižu vesti da će Lak da potpiše novi ugovor sa Indijanapolisom koji će mu doneti 25 miliona dolara godišnje, što će ga učiniti najplaćenijim igračem u NFL-u.

Meč je rešen u trećoj četvrtini, koju su Petriotsi dobili 21:0. Endru Lak je krajem trećeg perioda igre bacio presečenu loptu iz koje je Blant postigao tačdaun, tako da su domaćini poveli 37:7 i utakmca je bila rešena. Mladi kvoterbek Koltsa ni u četvrtom pokušaju nije uspeo da pobedi Toma Brejdija, koji je odlično odigrao i odveo svoj tim do novog Superboula. 

Nju Ingland nema titulu već 10 godina, a u velikom finalu prštaće u noći između 1. i 2. februara na stadionu "Univerziteta Finiks" u Arizoni. Tom Brejdi je ušao u istoriji NFL-a, kao kvoterbek koji je ima najviše bačenih jardi u plej-ofu.

Sledeće nedelje igraće se revijalni Proboul.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online