Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.11.2015.
14:50
M. C. - Vestionline A

Kaljanje evropskog ugleda u režiji Mekela, Tompsona i Sofoa

Loša sreća, karma ili nešto treće, tek Crvena zvezda nije ni bleda senka ekipe koja je pre nekoliko meseci predstavljala strah i trepet za rivale. Odlazak nekolicine igrača poljuljao je reputaciju kluba sa Malog Kalemegdana, pošto "pojačanja" nisu opravdala očekivanja. Ma, nisu ni blizu momcima koje su nasledili...

ABA
Organizator sivila: Gal Mekel, plejmejker Crvene zvezde

Da li je Zvezda toliko slabija od rivala u Evroligi? Ovo je pitanje koje svaki navijač crveno-belih postavlja posle sumornih izdanja miljenika. I obično nađe opravdanje u nešto lošijoj formi, brojnim povredama...

Zvezdaši su sezonu u Evroligi počeli promenljivo. Posle ubedljive pobede nad Strazburom, usledili su teški, preteški porazi u Madridu i Moskvi. Više od neuspeha, oči "peku" 
problematični, "malokrvni", pristupi mečevima, kao i ogromna razlika kojom su rivali slavili. Kaljanje teško izgrađenog evropskog ugleda se podrazumeva.

Zvezda nema tim, nema igru i vrtoglavo srlja u provaliju!

Boban Marjanović, Markus Vilijams, Nikola Kalinić, Čarls Dženkins i Jaka Blažič otišli su letos posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća, prvenstva Srbije i ABA lige i nesvesno ostavili klub novajlijama na nemilost. 

Od oreola "ekstra pojačanja" Sofoklis Skorcanitis nije pokazao ništa. Potpuni promašaj. Od bačenog novca na Grka mnogo skuplje je protraćeno vreme. Plejmejker Gal Mekel uprkos solidnim brojkama u ABA ligi, nije kalibar Vilijamsa. Slabije razmišlja pod pritiskom, a u šutu spolja je miljama daleko od lucidnog Amerikanca. Rajan Tompson promašuje otvorene šuteve, a najavljen je kao ozbiljan trojkaš. Mršavo, tanko, neubedljivo. Premalo za igrače projektovane za lidere.

Kvinsi Miler i Vladimir Štimac, poslednje akvizicije crveno-belih, još nisu naučili kretnje i akcije. Kod NBA pojačanja je to sve uočljivije... Mada, primetan je prostor za napredak.

Markus Vilijams se vraća u Beograd, pošto nije imao klub usled zabrane FIBA zbog korišćenja marihuane. Od 1. decembra biće spreman da pomogne četi Dejana Radonjića, a pomoć kao da nikad nije bila potrebnija. Mozak se traži. Igrač koji preuzima odgovornost, pogađa kada treba, a ne kada se gubi 40 razlike...

Sve ima svoj kraj, a čini se da je došao i greškama koje su se množile. Što je mnogo - mnogo je!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online