Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.11.2015.
19:05
Vestionline, blic.rs A

"Putuj Evropo i ne čekaj na Zvezdu"

Crvena zvezda posrće na startu sezone. Nije sramota da se izgubi od boljih rivala u Evroligi, kao što su Real i Himki, ali način na koji crveno-beli gube brinu armiju navijača najpopularnijeg srpskog kluba. Najveća legenda kluba sa Malog Kalemegdana Zoran Moka Slavnić nezadovoljan je izdanjima voljenog kluba, a posebno na udaru je bio trener Dejan Radonjić.

Tanjug
Teško mu padaju posrtanja voljenog kluba: Zoran Moka Slavnić

- Po završetku prošle sezone uprava se izjasnila da su obavili najvažniji zadatak za ovu sezonu, a to je da zadrže trenera Radonjića. Evo, čestitam im na tom ogromnom uspehu - ironičan je bio Slavnić u razgovoru za dnevni list Blic.

Igrački kadar se menja usred sezone, tako se priznaje pogrešan izbor pojačanja?

- Apsolutno se zakasnilo s izborom igrača, a ni ove, kao ni prošle sezone trener se nije pitao. Za potpuno neadekvatnu i minimalno poželjnu borbenost isključiv je krivac trener, igra je krajnje nestabilna i rezultirala je velikim brojem poraza. Ja nisam ubeđen da Zvezda ne može bolje, upravo suprotno, i vreme će pokazati da li sam bio u pravu. Ne bih eksplicitno ocrnio strance, jedan je već "pokojni" (Skorcijanitis), jer možda su dizelaši pa im treba više vremena da krenu. Lično, da li mi se neko od njih sviđa i da li bih ga uzeo u ovoj našoj priči, nije bitno, jer za to su odgovorni oni koji su plaćeni.  

Nije lako kad gledate srpskog šampiona koji nije ni do kolena evroligašima? 

- Još uvek na ovim prostorima (ABA, i pogotovu srpska liga) Zvezda bi morala da bude neprikosnovena, a što se tiče Evrope, to je Đorđe Balašević već davno rekao: "Putuj, Evropo, i ne čekaj na nas" - u svom stilu kaže Moka. 

Koliko je minus 65 za nedelju dana, od Reala i Himkija, teško pao najvećoj Zvezdinoj košarkaškoj legendi? 

Nikad nisam maliciozan, tražim objektivne razlioge za taj takozvani dvostruki masakr i sve mislim pojaviće se neko ko će uspeti da promeni nešto, da ne budemo visoka turistička grupa koja šeta po Evropi. Ne računam tu na trenera, već na angažovanu upravu koja je i do sada imalu glavnu reč. Za sam kraj moram ipak da napomenem da je ovo zaista početak sezone i ako bude pameti i košarkaškog znanja, može da se sve okrene za čas. Jedan sam od tih koji bi mogao da sačeka bolje dane - završava Slavnić razgovor za "blic.rs".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online