Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 19.09.2013.
16:35 >> 16:34h
mozzartsport.com A

EP: Brodolom "orlova" protiv Slovenije, još jedna šansa za SP!

Košarkaši Srbije nisu uspeli da iskoriste prvu šansu da obezbede mesto na Svetskom prvenstvu naredne godine, pošto su u dvorani Stožice doživeli novi debakl, ovog puta u režiji Slovenije - 92:74, prenosi "Mocart sport".

 Tužni pogledi: Klupa reprezentacije Srbije na utakmici sa Slovenijom
 

Tokom svih 40 minuta bilo je primetno da su Zmajčeki mnogo bolje psihički podneli poraz od Francuske, nego naši debakl od Španije, pa je već na startu bilo jasno da će Dudini puleni svu svoju energiju morati da usmere na borbu za sedmo mesto i pokušaju da obezbede vizu za Španiju. Zoran Dragič i Jaka Blažič bili su vođe svoje ekipe, koja je trojkama i poenima "na prepad" došla do ubedljivog trijumfa. Naši košarkaši će sada imati dva dana da vidaju rane i pokušaju da naprave podvig u svom poslednjem pojavljivanju na šampionatu.

Početak utakmice je dosta obećavao, Srbija je povela sa 6:2. Međutim, stvari su brzo došle na svoje. Braća Dragič, Jure Balažič, Jaka Blažič i Boštjan Nahbar su vrlo brzo preokrenuli rezultat. Serijom 8:0 Slovenija je došla do prve prednosti, koju više nije ispuštala. Fenomenalnim šutem za tri poena (7/11 u prvih 20 minuta) i poenima iz brzih kontri Zmajčeki su razbijali Orlove, koji ponovo nisu ličili na sebe. Kako su minuti prolazili tako je i prednost postajala sve veća. Nenad Krstić je pokušavao da povuče naše momke, da ih probudi, ali nije uspeo. Baš kao i u susretu sa Španijom, šut iz igre bio je “rak rana“ srpskih košarkaša. Ogroman broj promašenih šuteva iz igre, loša odbrana i “uspavanost“ naše momke su vodili ka novom brodolomu.

Do kraja prvog poluvremena prednost je otišla i na +18 razlike, a rezultat na kraju prvih 20 minuta bio je 53:35.

U drugih 20 minuta stvari se nisu bitno promenile. Slovenija je nastavila da “sipa“, Zoran Dragič je bio posebno raspoložen, Jaka Blažič ga je u stopu pratio, dok je ostatak tima lepo rasporedio poene. Prednost je sve vreme bila dvocifrena, naši momci su nastavili sa očajnom šuterskom partijom, dok je Slovenija rutinski koristila svaku grešku protivnika i do kraja susreta uvećala kapital na 21 poen razlike (89:68) dva i po minuta pre kraja susreta.

Poslednjih nekoliko napada Srbija je uspela da realizuje i koliko-toliko ublaži novi debakl, pa je konačni rezultat bio 92:74...

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.09.2013. 16:53
не знам зашто Горана и Зорана ДрагиЋа прекрстисте у "драгиЧе" ??? Отац им је Србин ? Па чак и БалажиЧ није то, него Балажић... БлажиЧ - исто... Па лепо је писало и на дресовима ??? Јел им онда и тренер - МаљковиЧ ?
Četvrtak 19.09.2013. 17:08
Pritis'o Kacin
Četvrtak 19.09.2013. 17:00
Objektivno smo niza liga u momentu a kako i na koji nacin se vrsi izbor reprezentativaca za velika takmicenja mi nije jasno. Ako su ovi momci najbolje sto imamo onda nam je ovaj sport kao i fudbal totalno u podrumu, stvarno mi je zao i jako sam razocaran ali ja ne verujem da se mi mozemo kvalifikovati za SP a i da uspemo dosta mi je bre svih razocarenja ! Bolje je da ostanu kod kuce i za nas i za njih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online