Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.09.2013.
20:02
mozzartsport.com A

EP: Ukrajinci prizemljili "orlove"

kk Da je ovo Evropsko prvenstvo jedno od najneizvesnijih i najujednačenijih u poslednjih desetak i više godina mogli smo do sada da se uverimo mnogo puta. Ali, posle debakla u meču sa Letonijom, Ukrajina se izdigla više nego ikad i Srbiji skinula skalp, zbog čega se situacija u Grupi E dodatno zakomplikovala. Maksim Kornijenko i Judžin Džeter su odigrali najbolje utakmice na ovom šampionatu i neraspoložene Orlove udaljili od prvog mesta u grupi - 82:75.

 Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković
 

Naši momci nikako nisu uspevali da konsoliduju redove i naprave juriš za konačni preokret. Vrlo loša realizacija slobodnih bacanja (12/24) i šuteva za dva poena (15/35) prava su opomena pred odlučujući susret sa Francuskom, koji se igra u nedelju. Slaba igra u odbrani tokom svih 40 minuta bila je posledica pritiska koji je svaljen na ove momke. Jer, već su nekoliko puta pokazali da se mnogo bolje snalaze u utakmicama u kojim nemaju ulogu favorita...

Ukrajina je od samog starta utakmice pokazala zube Orlovima, baš kao što je to uradila i Belgija, s tim što su naši momci lošom igrom na oba fronta dozvolili rivalu da vodi glavnu reč na parketu. Ukrajina je igrala vrlo raspoloženo i opupteno, dok su igrači Srbije rezultatsku klackalicu održavali zahvaljujući trojkama Bogdanovića na početku, odnosno poenima Krstića i Bjelice na kraju poluvremena.

Iako je Ukrajina tokom prvih 20 minuta maksimalno koristila svaku grešku naših momaka, to nije promenilo stanje stvari na parketu na startu trećeg kvartala. Tokom prvih četiri minuta kod Ukrajinaca postojao je samo jedan košarkaš - Maksim Kornijenko, koji je potpuno eksplodirao i ubacio osam vezanih poena. Na drugoj strani jedine poene postigli su Raško Katić i Đorđe Gagić. Ipak, izabranici Majka Fratela su posle laganog koša Natjažka i novih poena Kornijenka imali najveću prednost do tog momenta (53:44). Selektor Ivković je automatski tražio tajm-aut, koji nije urodio plodom.

Natjažko je odličnom odbranom i poenima sa linije slobodnih bacanja doveo svoj tim do prve dvocifrene prednosti (55:44), a naši momci delovali su poprilično inferiorno.

Bogdanović je svojoj trećom trojkom na susretu vratio nadu, ali je Lipovij iz nemoguće pozicije dodatno onemogućio Orlove da uđu u seriju. Ni poeni Katića i nova trojka Bjelice nisu bili dovoljni da se prednost spusti bar na pet poena pred start poslednjeg perioda, jer je Džeter sa dva vezana pogotka van linije 6.75 držao razliku, a rezultat je bio 63:54.

Dva brza faula Vase Micića i njegova izgubljena lopta u napadu podigli su razliku na 11 poena, a očajno šutersko veče odrazilo se i na šuteve sa linije slobodnih bacanja. Bogdanović je vezao dva promašaja, koja su procenat spustili na ispod 50 odsto (8/17). A kada tome dodate 11/27 za dva poena, nije ni bilo čudno to što su Ukrajinci imali tako dobar rezultat.

Kapiten Krstić je svojim prvim poenima u drugom poluvremenu konačno malo spustio prednost rivala (65:59), ali Srbija je i dalje imala dugačak i izuzetno težak put ispred sebe.

U poslednjih pet minuta Ukrajinu je u igri držao samo Judžin Džeter, koji je odigrao utakmicu života. Dve vezane trojke, a potom i dvojka iz vrlo teške pozicije dolazili su kao hladan tuš za Dudine pulene.

Koliko god da su naši momci pokušavali da dođu do preokreta, tako su katastrofalnim šutem sa linije slobodnih bacanja i za dva poena sami sebe pokopavali. Ukrajina je potpuno zasluženo došla do pobede i rezervisala novi šok u Stožicama, koji nas sada udaljava od prvog mesta na tabeli...

POVEZANE VESTI

Petak 13.09.2013. 20:28
Momcima skidam kapu.. Jedna smo od retkih selekcija koja igra sa igračima koji su iz zemlje za koju nastupaju ? Nešto se ne sećam ukrajinskih "crnaca" kroz istoriju? Npr ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online