Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.09.2013.
19:45 >> 23:50h
mozzartsport.com A

EP: Pala i Belgija, Srbija u četvrtfinalu!

Pokazala je Belgija da je tvrdi orah, ali su naši momci dokazali koliko vrede. Košarkaši Srbije već sada su obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji, pošto su, teže nego što se očekivalo, došli do trijumfa nad Lavovima i upisali šesti bod u drugoj fazi - 76:69. Sada je samo pitanje sa koje će pozicije naši momci otići dalje, a konačan odgovor ćemo, gotovo izvesno dobiti u poslednjem kolu, kada igramo sa Francuzima, prenosi "Mocart sport".

 Selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković
 

Srbija je u prvih 20 minuta odigrala odigrala sa dosta oscilacija. Posle izuzetno loših prvih pet minuta Orlovi su uspeli da se vrate u život i preokrenu rezultat. Lavovi su serijom pogodaka sa distance držali klackalicu sve do samog finiša poluvremena, a početak treće deonice nije doneo nekih promena.

Najbolju partiju pružio je uvek sjajni Nenad Krstić, koji je meč završio sa 17 poena i pet asistencija, a sjajan je bio i Stefan Marković, koji je bio gotovo nepogrešiv u napadu (15p, 3/4 za tri). Za realizaciju defanzivnih zadataka bio je zadužen Nikola Kalinić, koji je još jednom odigrao odlično, a posebno dobro je čuvao Gija Muju, koji je sveden na svega dva poena na meču. Nemanja Bjelica je meč završio sa sedam poena, osam skokova i tri asistencije.

Nenad Krstić je sa devet vezanih poena počeo drugo poluvreme za rezultat 48:40, ali su Belgijanci i dalje bili izuzetno šuterski raspoloženi i svaki naš dobro realizovan napad anulirali. Gi Muja i Kristof Began bili su kobni po našu odbranu, koja nikako nije uspela da se sastavi na pravi način. Škripalo je u defanzivi, a neiskustvo srpskih košarkaša odrazilo se i na napad, pa osim kapitena Krstića niko nije uspevao da doprinese igri. Kada tome dodate podatak da smo imali čak šest izgubljenih lopti u osam minuta treće četvrtine...

Zbog svega toga Belgija je preokrenula rezultat u svoju korist (51:49), ali je Vasa Micić svojom drugom trojkom na meču vratio stvari na svoje mesto minut i po pre odlaska na poslednji mali odmor.

Do kraja deonice Orlovi su uspeli da izgube još dve lopte, ali Belgijanci to nisu uspeli da iskoriste. Srećom po naše momke Masoa i Morsa je šut potpuno napustio, pa je rezultat pred poslednjih deset minuta bio 54:51 za Srbiju.

Sjajni Nikola Kalinić je pored odlične igre pod svojim košem uspeo da svom timu pomogne i u ofanzivi. Svojom prvom trojkom na meču košarkaš Radničkog je uvećao prednost Srbije na šest poena (57:51).

Za razliku od prvog poluvremena, Dudini puleni su igrali dosta bolje u odbrani, a Belgijanci su polako posustajali i nisu više mogli da drže visok ritam igre. Nekoliko prekinutih napada rivala i dobra realizacija Krstića i Katića iz reketa donela nam je devet poena prednosti, ali je Mukubu novom trojkom ponovo vratio Belgiju u meč.

Dosta su nas Belgijanci mučili u narednim minutima, uspeli čak da spuste prednost Srbije na svega dva poena (65:63), ali je Stefan Marković postigao ključnu trojku, koja je našem timu donela pobedu. Nije ga bilo gotovo 18 minuta u drugom poluvremenu, a onda su ta njegova trojka, faul nad njim i dva pogođena bacanja vratila pet poena prednosti.

Pitanje pobednika rešio je Bogdan Bogdanović trojkom 49 sekundi pre kraja (73:67). Iako je poslednji minut doneo ogromnu neizvesnost na obe strane, Belgija nije uspela da iskoristi naše greške prilikom prenosa lopte. Poslednje poene na meču postigao je Nikola Kalinić sa linije slobodnih bacanja, koji je, interesantno ostao nepogrešiv sa linije penala - 76:69.

BELGIJA - SRBIJA 69:76 (18:19, 18:21, 15:14, 18:22)

 

BELGIJA: Mors 5, Van Rosom 12, Began 12, Ervel 8 (9sk), Mvema, Tabu 3, Seron, Muja 2, Mukubu 16, De Zeuv 4, Maso 7, Dresen.

 

SRBIJA: Nedović 2, Nem. Krstić, Micić 5, Bogdanović 12 (5sk), Bjelica 7 (8), Marković 15 (3/4 za tri), Kalinić 9 (5sk), Gagić 2, Nen. Krstić 17 (5as), Anđušić, Katić 7, Štimac.

 

DVORANA: Stožice, Ljubljana. GLEDALACA: oko 3000.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online