Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.09.2013.
15:02 >> 15:03h
Beta A

Ivković: Cilj je ispunjen, ali bilo je mnogo oscilacija

Dosadašnji selektor Dušan Ivković je rekao danas da je zadovoljan rezultatom košarkaške reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Sloveniji jer je cilj ispunjen, ali je ukazao da je bilo mnogo oscilacija u igri.

 Dušan Ivković
 

Ivković, koji se danas povukao sa mesta selektora, podsetio je na probleme koje je imao tokom priprema, na povrede i otkaze igrača.

"Ispunjen je cilj, a to je plasman na Svetsko prvenstvo, a zatim i direktno učešće na Evrobasketu 2015. Mislim da je napravljen rezultat s obzirom na okolnosti koje su se dogodile. Izostanak nosioca je bio evidentan. Ostavili smo za sobom zemlje kao što su Rusija i Grčka, mislim da je to veliki uspeh tima sa devet debitanata", rekao je Ivković novinarima u Košarkaškom savezu Srbije.

On je kao jedan od najvećih problema istakao odsustvo Miloša Teodosića, po kome je formirana igra reprezentacije i naveo da je posle njegovog izostanka igru trebalo menjati.

"Igra je bila s dosta oscilacija, ali je bila bazirana na agresivnoj odbrani koja može da nam donese što više poena u tranziciji. Pojavio se problem jer smo odustali od ranih napada, jer nam je u zadnjem momentu otpao Teodosić. Tada je trebalo naći rešenje u njegovom odsustvu. Imali smo sreću da smo imali igrača kakav je Krstić. Uspeli smo da odigramo na centre i ispunimo cilj", kazao je Ivković.

Ivković je analizirao nastup svakog igrača na prvenstvu u Sloveniji na kojem je Srbija osvojila sedmo mesto i tako obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Španiji.

"Vasilije Micić je kao debitan pokazao i dokazao vanserijski talenat. Ipak, već je na startu osetio razliku seniorske i juniorske košarke. Utakmica protiv Italije je bila izvanredna i tu je pokazao zašto je jedan od najvećih talenata. Nije uspeo da se snađe u organzaciji ostalih igrača", rekao je Ivković.

Govoreći o Stefanu Markoviću, naveo je da je i on igrao vanserijski i podsetio da je celo prvenstvo igrao povređen.

"Uprkos tome, on je dao primer kako treba da se igra. Sećam se razgovora posle jedne utakmice kada nije osećao noge. On nema ugovor ni sa jednim klubom, a rekao mi je da ga to ne zanima i da mu je veće zadovoljstvo što je sa reprezentacijom", rekao je Ivković. 

On je dodao je ovo EP trebalo da Nemanji Nedoviću bude priprema za NBA, ali je šampionat završio sa dosta skromnim procentima šuta, dok je Danilu Anđušiću nedostajao kreator igre, poput Teodosića.

"On ne može da kreira sam svoj šut. I njemu su procenti bili slabi. (Bogdan) Bogdanović je nadomestio naše atletske nedostatke. Demonstrirao je svoj talenat. Ja ne volim da hvalim, ali sama komunikacija i prijem komunikacija u najtežim momentima, prihvatanja analiza, pokazali su da je to igrač od koga mogu da se očekuju veliki dometi", rekao je Ivković.

 Nenad Krstić i Dušan Ivković
 

Govoreći o Nemanji Krstiću, dosadašnji selektor je kazao da je pokazao stabilnost i selekciju šuta i da je svoju priliku da se nađe u timu iskoristio na najbolji način.

"Nikola Kalinić, poput Bogdanovića, uneo je novu energiju. Igrao je bezkompromisno u odbrani. To je naš najbolji skakač u napadu. Koristili smo ga isključivo na poziciji tri i on je prijatno iznenađenje", rekao je Ivković.

On je pohvalio i Nemanju Bjeliću, ističući da je to stabilan igrač koji, da je igrao kvalitetno u prvenstvu.

"Od povrede Markovića, on je preuzeo i organizaciju igre. Kvalitetno je odigrao i odlično se ponašao. Ima najbolji osećaj za skok. Njegov odnos prema reprezentaciji je najbolji mogući", kazao je Ivković.

Centra Partizana Đorđa Gagića Ivković je nazvao pozitivnim otkrovenjem.

"Njegova igra se iskristalisala u završnoj fazi. To je igrač sa dosta atletskih sobosobnosti kome fali iskustva. Prikazao je i određenu preiznost šuta", rekao je Ivković.

Kapiten Nenad Krstić je bio vođa reprezentacije, a Ivković je rekao da je on bio "prvi igrač i stožer tima".

"Ponašao se kapitenski. Reagovao je kada god je trebalo. Podnosio je najveći teret. Bio je naš nosilac igre i kreator i mislim da je njegova igra u reprezentaciji na izuzetnom nivou", kazao je Ivković.

Govoreći o Rašku Katiću i Vladimiru Štimcu, Ivković je naveo da su oni imali previše grešaka.

"Katić je na startu bio najveće iznenađenje. Njegova sportska kultura je bila za primer. Ipak, imao je previše grešaka. Isto tako i Štimac. Katić nije bio dominantan igrač u skoku. Njemu fali i visina. Nažalost protiv Italije, on i Štimac su imali po četiri greške u dva minuta", zaključio je Ivković.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.09.2013. 12:15
Dr.Dr.Duda ! Analiza za pet, bez dlake na jeziku i apsolutno objektivno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online