Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.10.2011.
18:09 >> 20:15h
Vestionline A

Partizan pregazio Zagreb na startu ABA lige

Košarkaši aktuelnog šampiona Jadranske lige Partizana mts na impresivan način su krenuli u odbranu trofeja pošto su u 1. kolu pregazili Zagreb u glavnom gradu Hrvatske rezultatom 93:65 (24:19, 28:9, 22:16, 19:21).

Crno-beli su susret rešili u drugoj deonici koju su rešili rezultatom 28:9 i već tada stekli ubedljivih 24 poena razlike.

Dominirao je u prvom zvaničnom ovosezonskom susretu Nikola Peković, koji je potvrdio da će biti veliko pojačanje klubu iz Humske u narednom periodu. Istina, on je obeležio prvo poluvreme i neobičnim događajem. Sredinom druge deonice njemu je pozlilo, a na putu do klupe je počeo da povraća. Odmah je otišao u svlačionicu, a kasnije se ispostavilo da mu je preseo sok koji je popio pre utakmice.

U svakom slučaju, srpski prvak je sasvim zasluženo i ubedljivo savladao hrvatskog šampiona i stavio do znanja svim protivnicima da će i ove sezone biti jedan od najvećih kandidata za osvajanje regionalnog takmičenja.

Najbolji u timu Partizana bio je Nikola Peković sa 17 poena, devet skokova i dve asistencije, dok je odličnu partiju pružio i Vladimir Lučić, strelac 14 koševa, uz sedam skokova. Istakao se Danilo Anđušić sa 13 i Dragan Milosavljević sa 12 poena. Miroslav Raduljica je zabeležio osam poena, dok je Ejsi Lo ubacio sedam.

Kod Zagrepčana najbolji je bio tandem Krunoslav Simon - Mario Kasun sa po 16 pogodaka. Amerikanac Šon Mej ubacio je devet koševa. 

Trener košarkaša Partizana mts Vlade Jovanović priznaje da se malo pribojavao prve utakmice u regionalnoj ligi protiv Zagreba.

"Iskreno, pribojavao sam se utakmice za Zagrepčanima. Mi nismo mogli sa sigurnošću da znamo kako će tim da nam funkcioniše u prvom susretu. Otvorili smo dobro utakmicu, kontrolisali je od samog početka i imali smo odličan procenat šuta iz igre. Zasluženo smo na kraju trijumfovali i drago mi je pre svega što sam imao priliku da rotiram sve igrače", rekao je Jovanović i dodao da je Zagreb jako dobra ekipa.

"Potrebno ime je vreme da se uigraju, a kada se to desi biće veoma nezgodan rival svima. Učestvuju u Evroligi i nema sumnje da će tim utakmicama steći veliko iskustvo", poručio je strateg branioca titule u ABA ligi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.10.2011. 03:01
Koga se odreci kada dodje cetvorka iz amerike?Svi su dobri,spoj mladosti i iskustva.Bicemo odlicni ove godine!+41............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online