Subota 08.10.2011.
18:09 >> 20:15h
Vestionline

Partizan pregazio Zagreb na startu ABA lige

Crno-beli su susret rešili u drugoj deonici koju su rešili rezultatom 28:9 i već tada stekli ubedljivih 24 poena razlike.

Dominirao je u prvom zvaničnom ovosezonskom susretu Nikola Peković, koji je potvrdio da će biti veliko pojačanje klubu iz Humske u narednom periodu. Istina, on je obeležio prvo poluvreme i neobičnim događajem. Sredinom druge deonice njemu je pozlilo, a na putu do klupe je počeo da povraća. Odmah je otišao u svlačionicu, a kasnije se ispostavilo da mu je preseo sok koji je popio pre utakmice.

U svakom slučaju, srpski prvak je sasvim zasluženo i ubedljivo savladao hrvatskog šampiona i stavio do znanja svim protivnicima da će i ove sezone biti jedan od najvećih kandidata za osvajanje regionalnog takmičenja.

Najbolji u timu Partizana bio je Nikola Peković sa 17 poena, devet skokova i dve asistencije, dok je odličnu partiju pružio i Vladimir Lučić, strelac 14 koševa, uz sedam skokova. Istakao se Danilo Anđušić sa 13 i Dragan Milosavljević sa 12 poena. Miroslav Raduljica je zabeležio osam poena, dok je Ejsi Lo ubacio sedam.

Kod Zagrepčana najbolji je bio tandem Krunoslav Simon - Mario Kasun sa po 16 pogodaka. Amerikanac Šon Mej ubacio je devet koševa. 

Trener košarkaša Partizana mts Vlade Jovanović priznaje da se malo pribojavao prve utakmice u regionalnoj ligi protiv Zagreba.

"Iskreno, pribojavao sam se utakmice za Zagrepčanima. Mi nismo mogli sa sigurnošću da znamo kako će tim da nam funkcioniše u prvom susretu. Otvorili smo dobro utakmicu, kontrolisali je od samog početka i imali smo odličan procenat šuta iz igre. Zasluženo smo na kraju trijumfovali i drago mi je pre svega što sam imao priliku da rotiram sve igrače", rekao je Jovanović i dodao da je Zagreb jako dobra ekipa.

"Potrebno ime je vreme da se uigraju, a kada se to desi biće veoma nezgodan rival svima. Učestvuju u Evroligi i nema sumnje da će tim utakmicama steći veliko iskustvo", poručio je strateg branioca titule u ABA ligi.

2024 © - Vesti online