Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 23.02.2014.
22:00
mozzartsport.com A

ABA liga: Zvezda opet bolja od Partizana

Crveno-beli su tako ostali na prvoj poziciji na tabeli, prenosi "Mocart sport".

 Jaka Blažič i Aleksandar Pavlović

Košarkaši Crvene zvezde su stigli do druge ovosezonske pobede u večitim derbijima i tako su dodatno utabali stazu koja vodi do očuvanja prve pozicije u ABA ligi - 63:57.


Izabranici Dejana Radonjića su do novog trijumfa stigli izuzetno požrtvovanom igrom u odbrani, ali i sjajnom šuterskom rolom (16/34 za dva, 8/18 za tri), za koju gosti iz Humske nisu imali odgovor. Kao što su to u nekoliko navrata ove sezone radili, igrači domaćeg sastava su lošim napadačkim rešenjima i nonšalantnom igrom dopustili rivalu da meč uvede u završnicu gde je jedna lopta odlučila pobednika, ali srpski hram košarke nije doneo šok.


Crveno-beli su tokom prvog poluvremena imali ljutog rivala tačno tamo gde su i želeli - jaka odbrana odradila je sjajan posao i potpuno iz igre isključila Kinsija, Bogdanovića i Lovernja, koji su se "probudili" tek u poslednjih dva-tri minuta prvog dela. Ipak, u prvom planu bio je energični Jaka Blažič, čija je simultanka obeležila 20 minuta igre.


Upravo je slovenački reprezentativac bio pokretačka snaga ekipe u napadu, a imao je veliku pomoć Dragićevića i Nelsona. Njegovih 12 poena, kao i neverovatnih 5/7 za tri i čak 50 odsto pogođenih šuteva za dva (8/16) kompletnog tima uticalo je da domaćin u jednom trenutku ima čak i 13 koševa razlike (30:17). Vujošević je odbrambenu igru postavio tako da je zonom 1-3-1 želeo da isprovocira šut rivala, ali je, uvidevši kakvo je stanje stavri, promenio odluku.


Bogdanović i Kinsi su iskoristili opuštenost rivala u završnici poluvremena i gotovo potpuno istopili prednost pred odlazak na veliki odmor - 33:29.


Period Zvezdine nešto lošije igre nastavio se i u dobrom delu treće četvrtine. Lovernj, Tepić, Bogdanović i Milutinov su propisno namučili rivala, a agresivna odbrana, uz udvajanja u kornerima i pod 45 stepeni doneli su rezultatsku neizvesnost. Ipak, Marjanović i Blažič su uspeli da održe tu minimalnu prednost sve do olaska na poslednji mali odmor - 45:44.


Početak poslednje deonice obeležili su Dženkins i Katić. Majstorije dvojice prvotimaca, tačnije dve trojke Amerikanca i četiri vezana poena iskusnog centra donele su osam poena prednosti (55:47) šest i po minuta pre kraja.


Rafalna paljba nastavljena je i u narednim minutima, a vrlo brzo Zvezda je došla i do 13 poena prednosti serijom 11:1, kada je praktično pitanje pobednika bilo rešeno. Ponovo su Bogdanović i Kinsi bili bez rešenja na ekstra agresivnu odbranu, što je Pionir dovelo do ludila.


Ali, baš kao i u završnici prvog poluvremena, crveno-beli su pružili ruku spasa rivalu, što ih je umalo koštalo trijumfa. Na svu sreću po njih, dva boda idu na Mali Kalemegdan.


Najefikasniji igrač u domaćem sastavu je bio Blažič sa 19 poena, Katić je upisao devet, a Dženkins 11 poena. Na drugoj strani je Kinsi imao 13, Tepić 12, a Lovernj deset poena.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.02.2014. 22:55
Bravo momci, ocitali ste im bukvicu!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online