Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 15.10.2013.
22:51 >> 00:04h
mozzartsport.com A

Kasno se setili: Srbija razbila Makedoniju!

Srbija u Jagodini u meču bez značaja deklasirala Makedoniju (5:1) možda i u najboljoj igri otkako je Siniša Mihajlović selektor i časno se oprostila od Brazila.

Strelac u Jagodini: Dušan Tadić
 

Da imamo čemu da se radujemo - nemamo, ali imamo nadu koju su nam Orlovi ulili večeras u Jagodini! U Brazil ne idemo i to će biti jako teško za preboleti (pogotovo kada Mundijal naredne godine počne bez nas), međutim, Mihini izabranici pokazali su nam da umeju da igraju fudbal kada hoće! U poslednjem meču ovih tužnih kvalifikacija Srbija je odigrala možda i najbolje otkako je Siniša Mihajlović selektor i deklasirala Makedoniju sa 5:1.


Dakle, za nadu razloga imamo, ali za tugu sigurno i više, jer takmičenje u grupi A završili smo na trećem mestu sa samo tri boda sa samo tri boda manje od Hrvatske, koja će u baraž! Tri boda od doigravanja i pored svih silnih kikseva, blamaža, turbulencija u nacionalnom timu... I šta reći posle svega?


U meču bez prevelikih motiva Srbija je počela mnogo bolje i u prvih desetak minuta stvorila dve vrlo dobre šanse. Prvo je pokušao Tadić nakon centaršuta Baste, ali je golman gostiju Pačovski odlično intervenisao i zaistavio udarac veziste Tventea. Samo nekoliko trenutaka kasnije u prilici je bio i Nastasić, međutim, njegov udarac završio je pored gola.


Od starta je bilo vidljivo da je Siniša Mihajlović uspeo da maksimalno motiviše svoje izabranike. Gol je, kako se to obično kaže "visio u vazduhu" i - morao je "padne". Posle odličnog solo prodora Tošića kroz sredinu, agilni Basta ubacio je loptu u srce šesnaetsreca, gde se Ristovski nije snašao i zatresao je sopstvenu mrežu - 1:0.
Orlovi su nastavili furiozno i nakon samo tri minuta duplirali prednost. Sjajni vezista Udinezea iskoristio je grešku odbrane Makedonaca, bio na pravom mestu i spasa nije bilo - 2:0. Asistirao je Kolarov. Više od rezultata u tim trenucima radovala je igra našeg tima, koji je konačno ličio na organizovanu celinu. Lopta je išla brzo, precizno, a u svakom trenutku svaki igrač imao je nekoliko opcija prilikom dodavanja. Posebno je pokretljiv bio vezni red. Goste smo najviše namučili po bokovima, gde su vrlo aktivni bili Kolarov i već pomenuti Basta, koji bez dileme bio igrač utakmice.


Naravno, mnogi će sada postaviti pitanje: A zašto tako nije moglo kada je trebalo, protiv Belgijanaca i Hrvata? Na ta pitanje će narednih dana odgovarati Siniša Mihajlović... Doduše, ne treba se previše ni zanositi, jer je lako vidljiva bila razlika u prilazu svakom startu, bukvalno u svakom pokretu igrača dve selekcije. Naš tim, za razliku od nekih prethodnih utakmica, bio je motivisan "do neba". Sušta suprotnost duelima u Skoplju ili u Briselu, a to je ono na šta u budućnosti treba staviti akcenat i čime se treba dobrano pozabaviti.


Do kraja prvog dela naš tim je još jednom matirao golmana Makedonije - tek da utisak bude kompletan, a ono prethodno pitanje dobije na značaju još više. Grnčarov je u trenucima kada je ritam meča značajno opao bespotrebno faulirao Ivanovića u kaznenom prostoru, da bi Kolarov sa bele tačke pogodio za 3:0.
U drugih 45 minuta, očekivano, utakmica je ušla u mnogo mirnije vode, ali su Orlovi i dalje dominirali i potpuno zasluženo došli do ubedljive pobede, iako nisu pokazali preveliku želju da demoliraju Makedonce. Tadić u 54. i Stefan Šćepović (73. minut), koji je ušao u igru u drugom delu umesto Đorđevića, povisili su na 5:0. Fenomenalni Basta namestio je oba pogotka. Do kraja utakmice gosti su uspeli da samo da smanje rezultat, a počasni pogodak postigao je Jahović, koji je pre gola na terenu proveo svega tridesetak sekundi.

SRBIJA - MAKEDONIJA 5:1 (3:0)
/Ristovski 16ag, Basta 19, Kolarov 38pen, Tadić 54, Šćepović 73 - Jahović 83/
Stadion: Gradski u Jagodini. Sudija: Rihard Truc (Slovačka).
SRBIJA: Stojković, Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov,
Basta, Tošić, Matić, Milivojević (Petrović), Tadić, Đorđević (S. Šćepović)
MAKEDONIJA: Pačovski, Alilovski, Noveski, Grnčarov, Ristovski,Demiri (Babunski), Ranđelović, Ibraimi (Trajkovski), Stjepanović, Kostovski, Ivanovski (Jahović).

Grupa A:

Srbija - Makedonija 5:1
Belgija - Vels 1:1
Škotska - Hrvatska 2:0

1. Belgija 10 8 2 0 18:4 26
2. Hrvatska 10 5 2 3 12:9 17
3. Srbija 10 4 2 4 18:11 14
4. Škotska 10 3 2 5 8:12 11
5. Vels 10 3 1 6 9:20 10
6. Makedonija 10 2 1 7 7:16 7
 

POVEZANE VESTI

Sreda 16.10.2013. 00:44
U zemlji gdje su svi pametni a ne znaju ništa,padaće i dalje drvlje i kamenje kad treba i ne treba.
Sreda 16.10.2013. 05:33
U najgorem mogućem trenutku (pred ostavku Mihajlovića i onog), sad će hvalospjevi o velikom napretku reprezentacije i uspjesima Mihajlovića i "onog"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online