Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.11.2013.
19:40
mozzartsport.com A

Srbi ravnopravni s Rusima: Kapelo - Mihajlović 1:1

Samedov doveo Ruse u vođstvo u 30. minutu, tridesetak sekundi kasnije Filip Đorđević postavio konačnih 1:1.

 
Gol za remi: Filip Đorđević 

Orlovi su nastavili trend dobriih rezultata koji traje već tri meseca. U senci svih peripetija oko selektora Siniše Mihajlovića i njegovog odlaska, odnosno ostanka na klupi nacionalnog tima, Srbija je u prijateljskom meču u Dubaiju odigrala 1:1 sa Rusijom.

Rusija - Srbija 1:1
/Samedov 30 - Đorđević 31/

Rusija: Akinfejev - Kozlov, Ignaševič, Granat, Kombarov –
Širokov, Glušakov, Fejzulin – Samedov - Jonov, Kokorin. Selektor: Fabio Kapelo.

Srbija: Stojković - Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov
– Petrović, Matić – Basta, Tadić, Tošić – Đorđević. U drugom poluvremenu igrali: Fejsa, Đuričić, S. Šćepović, Milivojević, A. Živković. Selektor: Siniša Mihajlović.

U susretu bez nekog posebnog tempa, lišenog rezultatskog imperativa, sve što se tiče golova dogodilo se u nepuna dva minuta. Kapelov tim poveo je na isteku pola sata igre golom Samedova, a već u narednom napadu Orlovi su preko raspucanog Đorđevića došli do izjednačenja, koja je ostalo na snazi do samog kraja.

Kao što je poznato, naša reprezentacija dosta loše prolazi u međusobnim duelima s Rusima (na pobedu čekamo od 1997, a dobili smo ih samo dva puta u 17 utakmica), ali u Dubaiju ova generacija pokazala je da može da se nosi s učesnikom Svetskog šampionata u Brazilu. Bez obzira što nijedan ni drugi tim nisu igrali u najjačim sastavima...

Nakon uvodnih nekoliko minuta u kojima se uglavnom igralo na sredini terena, bez većih ambicija oba tima da ozbiljnije napadnu, Srbija je prva zapretila preko Đorđevića i Kolarova. Napadač Nanta zbunio je odbranu Rusa agresijom na loptu, a nekoliko trenutaka kasnije defanzivac Sitija opalio iz sve snage iskosa sa leve strane i naterao Akinfejeva da interveniše paradom i spreči pogodak.

Zbornaja je polako dolazila do svoje igre kako je meč odmicao, ali sve do 30. minuta nije uspevala da stvori izglednu šansu. Ipak, ta prva koju su izgradili Kapelovi učenici urodila je plodom. Kokorin je lepo na 16 metara odložio za Širokova, ovaj sjajno šutirao, Stojković čudesno odbranio, ali na odbijenu loptu naleteo je Samedov i smestio je u mrežu - 1:0.

Orlovi su ekspresno stigli do izjednačenja. U prvom napadu po kretanju sa centra lepo je centrirao Tadić, Basta naterao Kombarova da interveniše uklizavanjem, da bi se lopta potom odbila do Đorđevića kome nije bilo teško da sa dva-tri metra glavom pogodi praznu mrežu ruskog tima.

Od tog momenta rastrčali su se i jedni i drugi. Igralo se dosta brže u preostalih petnaestak minuta, bilo je pokušaja i sa jedne i sa druge strane, međutim, ostalo je 1:1 nakon prvog dela.

Ni jedni ni drugi nisu mnogo toga promenili u nastavku. Oba selektora napravili su dosta izmena, međutim, na terenu vrlo slična slika. Bez nekog posebno snažnog ritma rivali su odrađivali posao, a iz takvog načina igre šanse su se teško stvarale. Ipak, u prvih 15 minuta drugog poluvremena i Srbija i Rusija imale su po jednu šansu da dođu do drugog pogotka.

Prva je zapretila Zbornaja u 52. minutu. Stojković (koji brani 50. put za nacionalni tim) nije najbolje intervenisao posle jednog centaršuta, odbio je loptu, a ona se od kapitena Širokova odbila za malo pored stative.

Pet minuta kasnije naš tim je uzvratio. Dušan Tadić je "izmešao" nekoliko defanzivaca, ušao u šesnaesterac dosta lako, ali umesto da pokuša udarcem pokušao je uposli Đorđevića, pa je ruska odbrana intervenisala.

Do kraja obe selekcije napadale su u talasima, međutim, pravu, stopostotnu šansu, nijedni ni drugi nisu uspeli da stvore, pa se rezultat nije menjao.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online