Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.07.2013.
21:50
mozzartsport.com A

Partizan nerešeno sa Metalistom: Napad odličan, odbrana za brigu

Crno-beli u najjačoj proveri na pripremama u Sloveniji remizirali sa snažnim Ukrajincima, prenosi "Mocart sport" sa lica mesta.

 Fudbaleri Partizana na pripremama u Sloveniji
 

Red pohvala - red briga. Partizan je u trećoj pripremnoj utakmici zabeležio prvi remi, posle kojeg trener Vuk Rašović može da bude zadovoljan igrom ofanzivnog dela ekipe, posebno dvostrukog strelca Nikole Ninkovića, ali je posle današnjeg susreta jasno da će morati da radi više sa Nikolom Aksentijevićem, na korekciji grešaka u odbrani koje su dovele Metalist do zasluženog izjednačenja, iako je prvak Srbije dva puta vodio.

U varošici Volkermarkt, crno-beli su držali u šaci Ukrajince, nagoveštavali da bi u predstojećoj sezoni mogli da naprave toliko priželjkivan pomak u Evropi, ali su platili ceh umoru koji ih je stigao u drugom poluvremenu jer je ekipa iz Harkova uspela da stigne do pravednog rezultata.

Ako protiv Lokomotive nisu nagrađeni povoljnijim rezultatom (0:1), a u susretu sa Petrolulom spojili lepo i korisno (1:0), onda je "Parni valjak" danas po mnogo čemu ličio na evropsku ekipu, bar u prvih 45 minuta. Kao pod indigom precrtan, pristup iz prethodnih utakmica, oličen u agresivnoj igri i visokom presingu isplatio se izabranicima Vuka Rašovića u uvodnom delu. Pregršt osvojenih lopti u zoni između 30 i 40 metara od gola Gorjanova otvarali su mogućnost napada na koje zbunjeni Ukrajinci nisu imali odgovor. Pretili su Luka i Ostojić, da bi u 12. minutu Nikola Ninković pogodio mrežu, posle vrlo dobre akcije Jojića i Kojića, iskupivši se tako za sličan napad iz prethodnog minuta posle kog je pogodio stativu.

Ukrajinci imaju fizički dominantnu ekipu i ne bi bili tako visoko pozicionirani da ne umeju da uzvrate udarac. Sve što su u prvom poluvremenu napravili išlo je uglavnom preko njihove leve, a Partizanove desne strane, gde je Blanko mučio Aksentijevića i sredinom tog dela igre je iskoristio rupu u odbrani crno-belih da izjednači rezultat. Možda bi Metalist potpuno preokrenuo rezultat da na golu srpskog tima nije stajao Milan Lukač. Novajlija iz OFK Beograda je "skinuo"  nekoliko zicera, posebno je bila upečatljiva odbrana Devićevog udarca i najzaslužniji je što njegov tim nije otišao u minus.

Sa druge strane, Partizan je "hvatao" odbranu Metalista na kontranapade i u tome uspeo u 31. minutu. Volkov je dubinskim pasom pronašao Kojića, ovaj Ilića, a još jedna kapitenova minijatura promovisala Nikolu Ninkovića u dvostrukog strelca.

Do kraja prvog poluvremena Partizan se nekako i držao, ali je u drugom potpuno pao na fizičkom planu, povukao se na svoju polovinu i kao da je čekao neminovnu egzekuciju. Štoperski tandem Ostojić - Ivanov je još i dobro funkcionisao, Volkov je igrao na iskustvo, međutim, prepoznali su i igrači Metalista da je Nikola Aksentijević danas bio najslabija karika odbrane. Pritiskali su njegovu stranu iz napada u napad, posebno Blanko, koji ga je prevario u 62. minutu za zasluženo izjednačenje.

Rašović je reagovao zamenom i tom prilikom stavljajući prst na čelo pokazao Aksentijeviću da mora da pazi šta radi na terenu, promenio je trener Paritzana i napadački tandem, osvežio krila, ali Mitrović, Šćepović, Malbašić i Andirja Živković do kraja nisu imali prilike da donesu treće vođstvo.

A da rezultat ostane pravdan postarao se Živko Živković koji je u završnici utakmice ukrotio udarac Marka Devića za prvi remi na pripremama.

PARTIZAN - METALIST 2:2 (2:1)

 

PARTIZAN: Lukač - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov - Saša Marković - Luka, Jojić, Saša Ilić - Ninković, Kojić. Rezerve: Živko Živković, Marko Živković, Petrović, Ivaković, Stanković, Brašanac, Malbašić, Marko Šćepović, Andrija Živković, Mitrović. 

METALIST: Gorjanov - Viljagra, Pšenjčnik, Berezovčuk, Azavedo - Krasnoperov, Edmar, Marlos, Blanko - Vlijan, Dević. Rezerve: Denčuk, Smaljev, Tores, Radčenko, Barilko, Nojak.

 

STRELCI: 1:0 Ninković u 12, 1:1 Blanko u 24, 2:1 Ninković 31, 2:2 Blanko u 62. minutu. STADION: "Lilienberg arena" u Volkermarktu. GLEDALACA: 100. SUDIJA: Lehner (Austrija).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online