Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 24.11.2013.
14:46
P. Živković - Vesti A

Stojković i Jojić skinuli Zvezdu sa vrha tabele!

Vladimir Stojković i Miloš Jojić pomogli su Partizanu da se vrati na vrh prvoligaške tabele. Sjajni golman je u nekoliko navrata skinuo zicere fudbalerima Voždovca, dok je Jojić iz kontanapada u 35. minutu pogodio mrežu rivala i nastavio sa odličnim partijama ove jeseni.

Sjajan na golu: Vladimir Stojković
 

Po gustoj beogradskoj magli viđena je sasvim solidna utakmica, "zmajevi" su pokazali da nisu slučajno pobedili Crvenu zvezdu, dok je Partizana bez klasičnog napadača u postavi imao dosta problema da se nametne u igri onako kako želi. Međutim, dva reprezentativc odnela su prevagu nad velikom željom Voždovca, koja ih je u krajnom slučaju možda i koštala, jer u presudnim trenucima meča nisu bilo dovoljno koncetrisani. Istina, u finišu utakmice, tačnije u 90. minutu, su i oštećeni, kad je sudija Gogić prevideo igranje rukom Nemanje Petrovića u šesnaestercu Partizana.


Prva prava prilika viđena je u 7. minutu. Marušić se sjajno ubacio iz drugog plana, pobegao Đemba Đembi, ali je njegov udarac sa šest-sedam metara zaustavio Vladimir Stojković. Od starta je bilo jasno da će Voždovac iz kontranapada tražiti šansu za pogodak, dok su crno-beli u prvom delu prvog poluvremena iz pozicionih napada uspeli da stvore nekoliko prilika.

Prvu je imao Jojić iz slobodnog udarca u 11. minutu, ali je pogodio automobil na parkingu! Koji minut kasnije Ninković se izborio za odličnu poziciju, Perić je odlično odbranio. Dve najbolje šanse za Partizan imao je Andrija Živković. Oba puta asistirao je Predrag Luka, a mladi fudbaler crno-belih kao da se nije dobro nameštao za udarce. Prvi put je loptu poslao preko gola, a drugi put je njegov udarac desnom nogom zaustavio Perić.

Voždovac se sredinom prvog dela oslobodio pritiska, ali je Partizan baš u tim momentima stigao do prednosti. U 35. minutu crno-beli su krenuli u kontru, Ninković je izbacio Jojića, koji je pobegao čuvarima, ušao u šesnaesterac i levom nogom smestio loptu u mrežu - 0:1. Od tog momenta fudbaleri Partizana uvukli su se u "krilo" golmanu Stojkoviću. Voždovac je do kraja imao dve sjajne prilike da stigne do izjednačenja. Udarce Veljovića i Dragovića spektakularno je zustavio Vladimir Stojković, najbolji igrač crno-belih u prvom delu sezone.


Domaćin je ofanzivnije krenuo u drugom delu igre, ali je Partizan imao prvu šansu. Dobar kontranapad završio je udarcem Ninkovića i novom dobrom odbranom Perića. Nikola Ninković je i u 66. minutu imao mogućnost da duplira prednost crno-belima, Perić je još jednom neutralisao njegov pokušaj sa ivice šesnaesterca. U 70. minutu Voždovac je promašio - nemoguće! Dejan Milovanović je odlično izveo slobodan udarac, na drugoj stativi pronašao je Lalića, koji je sa dva metra poslao loptu visoko preko gola! Do kraja utakmice Voždovac je imao inicijativu, ali bez ideje u igri. Na kraju, domaćin ima razloga da žali, jer u 90. minutu nije dosuđen penal za Voždovac posle neverovatne greške Nemanje Petrovića i igranja rukom u šesnaestercu....

Voždovac - Partizan 0:1 (0:1)
Strelac: Jojić u 35. minutu. Stadion Obilića na Vračaru. Igralo se bez prisustva publike. Sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad).
VOŽDOVAC: Perić, Jašić, Dragović, Ćulibrik, Lalić (od 75. Đorđević), Mićić, Sekulić (od 65. Ožegović), Milovanović, Marušić (od 84. Karaklajić), Obradović, Veljović.
PARTIZAN: Stojković, Obradović, Volkov, Ostojić, Stanković, Đemba Đemba, Luka (od 90. N. Petrović), A. Živković (od 76. Marković), Ninković, Ilić, Jojić.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.11.2013. 15:37
Zvezda meri boravak na PRVOM MESTU NA TABELI SATIMA A PARTIZAN GODINAMA . TAKVA JE REALNOST .
Nedelja 24.11.2013. 21:02
Фифа је данас сопштила нова правила."Пенал против Паризана се може досудити ако се констатује да је противнички играч у партизановом шеснаестерцу мртав-потврду тражити од Карађића у супротном ако се не докаже онда треба искључити играча и тренера противничке екипе и доделити 2 пенала за Партизан.Играње руком од стране Партизанових играча у свом шеснаестерцу је дозвољено"Напомена:правила се дословце морају поштовати у супротном следе драстичне казне за ФСС.Толе није имао избора.
Nedelja 24.11.2013. 19:38
Iskreno,bio je penal kao sto je i bio penal za Partizan protiv Napretka koji sudije nisu smeli da dosude zbog pritiska...To je sport!Sutra ce proci tako zvezda,spartak,OFK...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online