Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.05.2013.
11:50
Vestionline, Beta A

Partizan igra u Kragujevcu, Zvezda dočekuje OFK

Utakmicama 27. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj ligi Srbije, vodeći Partizan igra u Kragujevcu protiv Radničkog, dok Crvena zvezda dočekuje OFK Beograd.

Golovima održao Partizan na čelu tabele - Aleksandar Mitrović

Većina utakmica 27. kola igraju se u subotu od 17 sati, duel u Kragujevcu Radničkog i Partizana počinje u 15, a meč Zvezde i OFK Beograda od 19 sati.

U nedelju od 17 sati igra se utakmica Novi Pazar - Vojvodina.

Partizan u Kragujevcu želi pobedu kako bi zadržao bodovnu prednost u odnosu na prvog pratioca Crvenu zvezdu. Crno-beli sada imaju samo dva boda prednosti (61) i pokušaće da dođu do drugog uzastopnog trijumfa od kako je Vuk Rašović preuzeo ekipu i u dobrom raspoloženju dočekaju "večiti" derbi koji se igra narednog vikenda.

S druge strane, Radnički, koga će sa klupe predvoditi Dragoljub Bekvalac, bori se za opstanak i potrebni su mu bodovi kako bi se izvukao iz opasne zone. Radnički je pretposlednji sa 24 boda, dva manje od BSK-a koji nije u opasnoj zoni.

U prošlom kolu Partizan je pobedio Radnički iz Niša (3:1), a Radnički je izgubio u Beogradu od OFK-a sa 0:1.

Crvena zvezda je u seriji od sedam pobeda od kako je ekipu preuzeo Portugalac Sa Pintu i želi da nastavi sa dobrim rezultatima kako bi ostala u trci sa "večitim" rivalom, ali i u dobroj poziciji pred derbi. Crveno-beli žele da se "osvete" sutrašnjem rivalu za poraze u prvenstvu i četvrtfinalu Kupa Srbije. I OFK Beograd je u dobroj seriji, posle tri vezane pobede ulazi u utakmicu. "Romantičari" se nalaze na šestom mestu na tabeli sa 38 bodova.

Fudbaleri Jagodine igraju na gostovanju protiv poslednjeplasiranog Smedereva. Ekipa Sime Krunića u meč ulazi ohrabrena osvajanjem Kupa, prvog trofeja u klupskoj istoriji, pobedom protiv Vojvodine od 1:0. Jagodina se nalazi na četvrtom mestu na tabeli sa 43 boda, a Smederevo, koje ima samo dve pobede, na poslednjem 16. mestu sa 12 bodova.

U prošlom kolu Jagodina je izgubila od Zvezde sa 2:3, a fudbaleri Smedereva izgubili su od Donjeg Srema sa 1:2.

Trećeplasirana Vojvodina igra na gostovanju protiv Novog Pazara i želi da se iskupi za poraz u finalu Kupa. Utakmica će se igrati bez prisustva publike, pošto su domaći kažnjeni zbog loše organizacije meča s Partizanom.

Vojvodina je treća na tabeli sa 52 boda, sedam manje od Zvezde, a Novi Pazar, kome su potrebni bodovi za opstanak je 13. sa 27 bodova.

Fudbaleri Rada igraju na svom terenu protiv Javora i pokušaće da ostvare dobar rezultat kako bi ostali u trci sa Jagodinom za četvrto mesto na tabeli. Ekipa Marka Nikolića je peta sa 40 bodova i ima tri manje od Jagodine, dok Javor zauzima 11. mesto sa 29 bodova.

BSK će u Borči igrati protiv Hajduka, Spartak u Subotici protiv Donjeg Srema, a u Nišu se sastaju Radnički i Sloboda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online