Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.03.2013.
13:26
Vestionline, Beta A

Rad dočekuje Zvezdu, Donji Srem gostuje Partizanu

Utakmicama 17. kola predstojećeg vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, a gradski derbi igraće Rad i Crvena zvezda.

Rad dočekuje Zvezdu na stadionu Obilića

Sve utakmice 17. kola igraju se u subotu od 14 sati, osim duela Partizana i Donjeg Srema koji počinje od 19, dok se duel Rada i Zvezde igra u nedelju od 14 sati.

"Građevinari" će na stadionu Obilića dočekati Zvezdu i pokušaće da ostvare dobar rezultat koji bi im omogućio da zadrže peto mesto na tabeli. Ekipa Marka Nikolića je u sredu, u prvoj utakmici prolećnog dela, osvojila bod u Kragujevcu protiv Radničkog (1:1).

Sa druge strane, crveno-beli su pobedili Javor sa 2:1 i na tri boda smanili zaostatak za vodećim Partizanom, koji ima utakmicu manje, pa će protiv Rada pokušati da zadrže korak za "večitim" rivalom u trci za titulom. Rad ima 26 bodova, a Zvezda osam više.

Vodeći Partizan će na svom terenu igrati protiv Donjeg Srema, jedne od dve ekipe koje su ga pobedile u prvom delu prvenstva (1:2) i pokušaće pobedom da održi bodovnu prednost nad Zvezdom. To će biti prva utakmica crno-belih u prolećnom delu prvenstva, pošto je zbog lošeg terena otkazana utakmica sa BSK-om, planirana za utorak.

Ekipa Vladimira Vermezovića je umesto prvenstvenog u Borči, odigrala prijateljski meč sa Balkanom i pobedila sa 4:2. Partizan će sigurno igrati bez Lazara Markovića koji odsustvuje zbog povrede trbušnog  zida. On će se lečiti u Votfordu, a njegov povratak na teren očekuje se u aprilu.

Crno-beli su prvi na tabeli sa 37 bodova, imaju tri boda više, ali i utakmicu manje od Crvene zvezde, dok je Donji Srem na 12. mestu sa 16 bodova.

Vojvodina će na svom terenu igrati protiv Spartaka i pokušaće da zadrži treće mesto na tabeli i korak za Zvezdom, koja ima tri boda više. Novosađani su u prošlom kolu pobedili Smederevo 2:1, dok su Spartak i Sloboda podelili bodove 2:2.

OFK Beograd će na Karaburmi dočekati četvrtoplasiranu Jagodinu i pokušaće da se pobedom popne u gornji deo tabele. Domaći će igrati i za svog golmana Milana Lukača, koji nije primio gol 466 minuta i "juri" klupski rekord Bratislava Nikolića čija je mreža mirovala 675 minuta u sezoni 1996/1997.

Jagodina je u prošlom kolu izgubila treće mesto na tabeli porazom u Kuli od Hajduka od 0:3, dok su "romantičari" odigrali bez golova sa Donjim Sremom. Jagodina ima 29 bodova, a OFK šest manje.

Javor će na svom terenu igrati protiv poslednjeplasiranog Smedereva i pokušaće da se iskupi za poraz od Zvezde u sredu (1:2). Ekipa iz Ivanjice je šesta na tabeli sa 23 boda, dok Smederevo na začelju ima samo jednu pobedu i osam bodova.

Šestoplasirana Sloboda dočekuje BSK iz Borče i tražiće prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva. Ekipa iz Užica sakupila je 24 boda, dok je BSK na 14. mestu sa 14 bodova i utakmicom manje.

U duelu ekipa koje se bore za opstanak, Radnički u Nišu igra protiv Hajduka iz Kule. Hajduk u meč ulazi ohrabren pobedom nad Jagodinom od 3:0, dok je Radnički podelio bodove sa Novim Pazarom (0:0) u sredu. Ekipe deli samo jedan bod, Kuljani su 10. sa 16, a Nišlije zauzimaju 13. mesto sa 15 bodova.

I utakmica Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca je važna u borbi za opstanak. Domaći Novi Pazar je 11. na tabeli sa 16 bodova, dok su Kragujevčani pretposlednji sa tri boda manje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online