Petak 01.03.2013.
13:26
Vestionline, Beta

Rad dočekuje Zvezdu, Donji Srem gostuje Partizanu

Rad dočekuje Zvezdu na stadionu Obilića

Sve utakmice 17. kola igraju se u subotu od 14 sati, osim duela Partizana i Donjeg Srema koji počinje od 19, dok se duel Rada i Zvezde igra u nedelju od 14 sati.

"Građevinari" će na stadionu Obilića dočekati Zvezdu i pokušaće da ostvare dobar rezultat koji bi im omogućio da zadrže peto mesto na tabeli. Ekipa Marka Nikolića je u sredu, u prvoj utakmici prolećnog dela, osvojila bod u Kragujevcu protiv Radničkog (1:1).

Sa druge strane, crveno-beli su pobedili Javor sa 2:1 i na tri boda smanili zaostatak za vodećim Partizanom, koji ima utakmicu manje, pa će protiv Rada pokušati da zadrže korak za "večitim" rivalom u trci za titulom. Rad ima 26 bodova, a Zvezda osam više.

Vodeći Partizan će na svom terenu igrati protiv Donjeg Srema, jedne od dve ekipe koje su ga pobedile u prvom delu prvenstva (1:2) i pokušaće pobedom da održi bodovnu prednost nad Zvezdom. To će biti prva utakmica crno-belih u prolećnom delu prvenstva, pošto je zbog lošeg terena otkazana utakmica sa BSK-om, planirana za utorak.

Ekipa Vladimira Vermezovića je umesto prvenstvenog u Borči, odigrala prijateljski meč sa Balkanom i pobedila sa 4:2. Partizan će sigurno igrati bez Lazara Markovića koji odsustvuje zbog povrede trbušnog  zida. On će se lečiti u Votfordu, a njegov povratak na teren očekuje se u aprilu.

Crno-beli su prvi na tabeli sa 37 bodova, imaju tri boda više, ali i utakmicu manje od Crvene zvezde, dok je Donji Srem na 12. mestu sa 16 bodova.

Vojvodina će na svom terenu igrati protiv Spartaka i pokušaće da zadrži treće mesto na tabeli i korak za Zvezdom, koja ima tri boda više. Novosađani su u prošlom kolu pobedili Smederevo 2:1, dok su Spartak i Sloboda podelili bodove 2:2.

OFK Beograd će na Karaburmi dočekati četvrtoplasiranu Jagodinu i pokušaće da se pobedom popne u gornji deo tabele. Domaći će igrati i za svog golmana Milana Lukača, koji nije primio gol 466 minuta i "juri" klupski rekord Bratislava Nikolića čija je mreža mirovala 675 minuta u sezoni 1996/1997.

Jagodina je u prošlom kolu izgubila treće mesto na tabeli porazom u Kuli od Hajduka od 0:3, dok su "romantičari" odigrali bez golova sa Donjim Sremom. Jagodina ima 29 bodova, a OFK šest manje.

Javor će na svom terenu igrati protiv poslednjeplasiranog Smedereva i pokušaće da se iskupi za poraz od Zvezde u sredu (1:2). Ekipa iz Ivanjice je šesta na tabeli sa 23 boda, dok Smederevo na začelju ima samo jednu pobedu i osam bodova.

Šestoplasirana Sloboda dočekuje BSK iz Borče i tražiće prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva. Ekipa iz Užica sakupila je 24 boda, dok je BSK na 14. mestu sa 14 bodova i utakmicom manje.

U duelu ekipa koje se bore za opstanak, Radnički u Nišu igra protiv Hajduka iz Kule. Hajduk u meč ulazi ohrabren pobedom nad Jagodinom od 3:0, dok je Radnički podelio bodove sa Novim Pazarom (0:0) u sredu. Ekipe deli samo jedan bod, Kuljani su 10. sa 16, a Nišlije zauzimaju 13. mesto sa 15 bodova.

I utakmica Novog Pazara i Radničkog iz Kragujevca je važna u borbi za opstanak. Domaći Novi Pazar je 11. na tabeli sa 16 bodova, dok su Kragujevčani pretposlednji sa tri boda manje.

2024 © - Vesti online