Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 03.02.2013.
12:12
Vestionline, Novosti.rs A

Kojić i Luka potpisali ugovore s Partizanom

Doskorašnji fudbaleri Rada Nemanja Kojić i Predrag Luka u subotu su zvanično postali igrači Partizana, pošto su potpisali višegodišnje ugovore sa crno-belima.

Nemanja Kojić i Predrag Luka promovisani u Partizanu

Pregovaračka priča u vezi angažovanja Predraga Luke i Nemanje Kojića konačno je dobila epilog kakav su priželjkivali u Partizanu, ali nije bilo lako ni sportskom direktoru Ljubiši Tumbakoviću u pregovorima, niti treneru Vladimiru Vermezoviću, koji je upravo i insistirao na dvojcu Rada.

I dok je Kojić potpisao ugovor bez problema i zadužio Partizanovu devetku, Luka je to učinio tek posle višečasovnih pregovora, pošto nije bio zadovoljan platom. Luka je smatrao da treba da dobije veću platu od one koju je imao u redovima ‘građevinara’, ali je na kraju ipak potpisao ugovor i dobio dres sa brojem sedam.

Kada je sve prošlo, Vermezoviću nije bilo teško da ustane u tri časa ujutru, između subote u nedelje, i dočeka pojačanja u Beleku, a za medije je objasnio zbog čega se odlučio na "dopunsku selekciju" postojećeg kadra.

"Ostali smo sa dva napadača i otuda angažovanje Luke i Kojića. Lazar Marković još nije fit, Kojić i Luka su odavno na skeneru i smatram da će se uklopiti u našu filozofiju igre. Luka je svestran igrač, može da igra i napadača i iza najisturenijih igrača i mnogo je brz. Kojić je, pak, jedan od retkih napadača koji se odlično kreće u kaznenom prostoru i veoma je snažan", kazao je trener Partizana.

Na pitanje da li je Kojić možda unapred planirana zamena za Marka Šćepovića, koji je najavio da napušta Partizan na leto, Vermezović je odgovorio:

"Rekao sam i ranije da ćemo dovoditi samo igrače kao zamenu za momke koji odu. Normalno je da bismo kupili i strance, kao pojačanja, no situacija sa finansijama nije sjajna. Imamo i najave da će neki igrači napustiti klub u junu i želimo da stvorimo tim koji će i posle toga normalno nastaviti da funkcioniše. Ne znam da li je to Šćepović, ali moramo da razmišljamo unapred. Igraćemo sigurno sa dva napadača. Tako imamo mogućnost većeg pritiska na rivale, što sam probao na nekim utakmicama. Imamo dovoljno vremena da sve skockamo na prvi način i prvenstvo dočekamo spremni", kazao je Vermezović.

Nova pojačanja Partizana Predrag Luka i Nemanja Kojić rekli su da prihvataju novi izazov u karijeri sa željom da pomognu klubu u odbrani titule.

"Zahvaljujem se Radu na dosadašnjoj saradnji. Okrećem se Partizanu, svestan da sam došao u šampionsku ekipu, spreman sam da dam sve od sebe kako bi se odbranila titula", rekao je Luka.

Njegov stari i novi saigrač Nemanja Kojić rekao je da će se podrediti kolektivu, zahtevima trenera i ciljevima ekipe.

"Znamo da je Partizan naš najveći klub, sa šampionskim ambicijama. Meni to odogovara, jer volim da se takmičim. Očekujem mnogo od dolaska u Partizan, imam kvalitet i samopouzdanje. Volim da postižem golove, ali ne volim da dam dva a da bude nerešeno. Kolektiv je na prvom mestu", rekao je Kojić.

Vermezović kaznio Mitrovića i Ninkovića sa po 500 evra

 

Rasprava sa sudijama tokom utakmice protiv Admire Vaker (1:1) skupo je koštala Aleksandra Miitrovića i Nikolu Ninkovića. Ne samo da ih je Vladimir Vermezović javno ukorio, već su i kažnjeni sa 500 evra zbog narušavanja discipline.

 

"Da li su krivi ili nisu, neću u to da zalazim, kaznio sam ih zbog odnosa prema sudiji, jer tome već jednom mora da se stane na put. Sledeća kazna će biti mnogo drastičnija. Ne mogu oni sa 18 godina da se ponašaju tako. Istina je da su pomoćni treneri Admire provocirale, međutim to ide njima na čast. Naše je da igramo fudbal i da obraćamo pažnju samo na teren", objasnio je Vermezović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online