Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.08.2013.
19:21
mozzartsport.com A

Stojić: Đurđević hoće u Partizan!

Prvi čovek Rada potvrđuje ozbiljan interes Partizana, ali i Anderlehta. Igrač želi u Humsku.

Mitrovićev naslednik: Uroš Đurđević
 

Dogovoren je Marko Petković, stiže i Nikola Drinčić, a šlag na tortu Partizanovog prelaznog roka biće najtalentovaniji napadač Superlige Uroš Đurđević. Prema szanjanjima Mozzart Sporta, pregovori Rada i Partizana su u ozbiljnoj fazi, a prvi čovek Rada, Ranko Stojić potvrđuje ozbiljnu zainteresovanost Partizana za svog klijenta i mogućnost transfera.


“Meni je Uroš još pre mesec dana rekao da želi da pređe u Partizan. Tamo su mu drugovi iz omladinske i mlade reprezentacije i ne bi imao probleme da se uklopi. Interesovanje Partizana za njega postoji još od vremena dok je Ljubiša Tumbaković bio u klubu, dakle od tamo negde od januara ili februara. Taj interes nikada nije prestajao, a sada je i pojačan. Partizan je u specifičnoj situaciji jer ostaju bez Mitrovića, Šćepović ima neki čudan status, očigledno je najbolje da on ode što će se vrlo vervatno i dogoditi. Nemaju mnogo opcija što nam je i predstavljeno”, kaže Ranko Stojić u razgovoru za Mozzart Sport.


Postoji li opcija o odlasku u inostranstvo i koliko su igre na EP u Litvaniji digle cenu vašem igraču?
“Imamo ozbiljne opcije za inostranstvo. Odlazak iz Srbije ima svoje prednosti. Sa sportske strane, ali neuporedivo više sa finansijskog aspekta. Ipak, moj neki plan i savet Đurđeviću je da sačekamo da on u Srbiji fudbalski i ljudski sazri i da onda obezbedi transfer u inostranstvo. Da postigne dvadesetak golova u Superligi, za šta je Partizan najbolja opcija. Jedna od mogućnosti je i odlazak u Anderleht koji je takođe već duže vremena zainteresovan za Uroša. Konačna odluka će biti doneta u ponedeljak i utorak. Naravno, mnogo bi značilo kada bi se Partizan plasirao u Ligu Evrope. Kada bi sad znali da će crno-beli sigurno proći Tun, onda bi proces pregovora bio značajno ubrzan. Ali, nemamo vremena da čekamo do četvrtka i do tada ćemo sigurno doneti odluku. Što se tiče igara na EP u Litvaniji, nisam mišljenje da mu je tu nešto skočila cena jer je samo jednu utakmicu igrao na svojoj pravoj poziciji: centarfora. Međutim, svakako mu je značilo što je bio deo jedne onakve šampionske generacije. On je i pre EP bio notiran kod inostranih klubova”, jasan je Stojić.


U tom slučaju bi ste imali dva napadača u Partizanu, jer bi Đurđević pojačao konkurenciju Kojiću. Ima li rezona da Kojić trpi zbog dolaska Đurđevića?
“Otkriću vam da imamo rešenje i za to. Ako Uroš dođe u Partizan, moj plan je da se Kojić vrati u Rad makar na šest meseci, a onda da realizujeno transfer u inostranstvo. Ja na to gledam samo sa ljudskog aspekta, ne iz finansijskog. Kojić zaslužuje minutažu i ne sumnjam u njegove kvalitete.”


Da li je Crvena zvezda pokušavala da dovede Đurđevića koji je pre par godina oteran iz njen omladinske škole odlukom pojedinih “stručnjaka”?
“Pre mesec i po dana su bili neki kontakti i sa Zvezdom. I to ne sa sportskim sektorom kluba, već sa jednim čovekom iz uprave koji je po mom mišljenju najvažniji na Marakani i koga ja mnogo cenim. I to je bilo sve od Crvene zvezde”, zaključio je Ranko Stojić.


Budući da Partizan posle revanš meč sa Tunom ostaje bez Aleksandra Mitrovića koji se seli u Anderleht, vrlo je moguće da Đurđević još naredno kolo Superlige odigra u dresu Rada, a da već tokom naredne nedelje bude promovisan kao novi centarfor Partizana. Time bi bio kompletiran prelazni rok crno-belih i sklopljen sastav za odbranu titule.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online