Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 13.10.2011.
10:10
Vestionline, novosti.rs A

Piksi: Klupa Srbije je veliki izazov

Vladimir Petrović Pižon ima ugovor sa FSS do kraja godine, a onda, to je gotovo izvesno, tražiće se novi selektor. Što je i prirodno posle debakla u kvalifikacijama.

Piksi: Fudbalski putevi su nedokučivi

Naravno, odmah se postavlja i pitanje: ko posle Pižona? Šta misli Dragan Stojković o neuspehu Srbije u kvalifikacijama?

"Da budem iskren, nisam gledao meč u Mariboru jer sam imao loš predosećaj, a nisam hteo da se nerviram kao kada sam pratio duel sa Italijom", priča Piksi za "Novosti" nekoliko minuta posle pobede u kupu nad trećeligašem sa 6:0.

"Definitivno, neodlazak na EP je veliki neuspeh jer ova generacija poseduje kvalitet, mada ga nažalost nije iskazala".

Kako objašnjavate pad "orlova"?

"Teško je to objasniti, pogotovo sa japanskih daljina, ali zaista me boli poraz u Mariboru. Imali smo dve meč-lopte i bio sam siguran da ćemo bar jednu iskoristiti. A video sam Srbiju na EP posle pobede Estonije u Sloveniji".

I kako to obično biva, leteće perje Pedru, pardon Pižonu, a mnogi smatraju da biste vi bili idealan selektor?

"Uh, da nije rano za tu priču. Pižon je i dalje selektor, predstoje izbori u FSS, treba mnoge kockice da se slože pre nego što se bude i pričalo o selektoru, ako Petrović ne ostane na kormilu. Ne bih da pričam na tu temu, jer, da bih o tome i razmišljao morao bi neko da me pozove".

Hajdemo konkretnije: Šta ako dobijete poziv?

"Fudbalski putevi su nedokučivi, stvari se menjaju vrlo brzo i teško je gledati daleko unapred", diplomatski odgovara Piksi.

"Naravno da je za svakog trenera, bar u podsvesti, da jednoga dana trenira selekciju zemlje u kojoj je rođen, ni ja nisam izuzetak".

Znači, ako ode četvrta Zvezdina zvezda, na kormilo reprezentacije može da dođe peta?

"Opet me dovodite u neugodnu situaciju, da pričam o nečemu što tek može, a ne mora da bude. Priznajem da je selektorski poziv u Srbiji veliki izazov. A ja sam izazove voleo i kao igrač i kao predsednik FS SCG i sada kao trener".

Piksi nije rekao DA, ali ni NE, u svakom slučaju, mogao bi da bude jak kandidat za novog selektora.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.10.2011. 12:59
Grobar sam veliki ali dajte jednom da se pomirimo i ujedinimo oko jedne stvari i probamo da nesto novo se uradi u nasem fudbalu.Poslednji sekund je jer propusticemo ne samo svetsko sledece vec i ko zna koliko jos.Ako je Piksi pravi covek,neka dodje ali da kaze jasno i glasno sve,kad napravi rezultat neka dobije i svetsku platu,ali da jednom zakopamo ratne sekire i podele i krenemo dalje,od nule pa sta nam bog da.Mozda i mi puno trazimo a vidimo li kroz istoriju da nikada nista mi bar nismo napravili.Gledajuci komsije,mozda i mozemo,ali uz veliki rez i korenite promene.Ali za to nam treba i jedinstvo ali i novi ljudi,cestiti koliko mogubiti.
Četvrtak 13.10.2011. 12:37
....A ja sam izazove voleo i kao igrač..... Samo dok se nisi ozenio.A onda su pare dosle na prvo mesto. Mislim da razmislja manje vise kao i Karadzic i sadasnja garnitura. Pa njegov dolazak i ostanak u Zvezdi kao predsednik nas je kostao mnogo,i unazadio nas mnogo godina,a sta je pricao kad je dolazio! Prvo rezultati,pa pare! Dzaja je kralj za sve njih,bio i ostao!!!
Četvrtak 13.10.2011. 13:57
Piksi pokazuje zavidne rezultate u Japanu, pa isto kao i svaki trener koji ima uspeha moze da dobije poziv za mesto selektora. Nego prethodno treba da se otarasimo Karadzica i to zauvek, i svih onih koji su sa njim bili u rukovodstvu. Potrebnije od selektora je pravi covek na celu federacije? Licno bih taj poziv posle rehabilitacije uputio Dzajicu. On je makar dokazao i pokazao da ume da vodi jednu ozbiljnu ustanovu kao sto je nekad bila CZ. Price o lovi istinite ili ne, u svakom slucaju to je sporedno kada su rezultati tu. Ovo je tuga, ni rezultata, ni ugleda , a ni para. Tole napolje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online