Četvrtak 13.10.2011.
10:10
Vestionline, novosti.rs

Piksi: Klupa Srbije je veliki izazov

Piksi: Fudbalski putevi su nedokučivi

Naravno, odmah se postavlja i pitanje: ko posle Pižona? Šta misli Dragan Stojković o neuspehu Srbije u kvalifikacijama?

"Da budem iskren, nisam gledao meč u Mariboru jer sam imao loš predosećaj, a nisam hteo da se nerviram kao kada sam pratio duel sa Italijom", priča Piksi za "Novosti" nekoliko minuta posle pobede u kupu nad trećeligašem sa 6:0.

"Definitivno, neodlazak na EP je veliki neuspeh jer ova generacija poseduje kvalitet, mada ga nažalost nije iskazala".

Kako objašnjavate pad "orlova"?

"Teško je to objasniti, pogotovo sa japanskih daljina, ali zaista me boli poraz u Mariboru. Imali smo dve meč-lopte i bio sam siguran da ćemo bar jednu iskoristiti. A video sam Srbiju na EP posle pobede Estonije u Sloveniji".

I kako to obično biva, leteće perje Pedru, pardon Pižonu, a mnogi smatraju da biste vi bili idealan selektor?

"Uh, da nije rano za tu priču. Pižon je i dalje selektor, predstoje izbori u FSS, treba mnoge kockice da se slože pre nego što se bude i pričalo o selektoru, ako Petrović ne ostane na kormilu. Ne bih da pričam na tu temu, jer, da bih o tome i razmišljao morao bi neko da me pozove".

Hajdemo konkretnije: Šta ako dobijete poziv?

"Fudbalski putevi su nedokučivi, stvari se menjaju vrlo brzo i teško je gledati daleko unapred", diplomatski odgovara Piksi.

"Naravno da je za svakog trenera, bar u podsvesti, da jednoga dana trenira selekciju zemlje u kojoj je rođen, ni ja nisam izuzetak".

Znači, ako ode četvrta Zvezdina zvezda, na kormilo reprezentacije može da dođe peta?

"Opet me dovodite u neugodnu situaciju, da pričam o nečemu što tek može, a ne mora da bude. Priznajem da je selektorski poziv u Srbiji veliki izazov. A ja sam izazove voleo i kao igrač i kao predsednik FS SCG i sada kao trener".

Piksi nije rekao DA, ali ni NE, u svakom slučaju, mogao bi da bude jak kandidat za novog selektora.

2024 © - Vesti online