Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 03.07.2014.
12:54
Vesti, mozzartsport.com A

Drulović ili Zenga - pitanje je sad!

Do sada Ljubinko Drulović, a od sada nekadašnji trener Crvene zvezde Valter Zenga? U srpskom fudbalu nikada nije dosadno, pa tako ni kada je reč o izboru selektora, temi koja se provlači kroz ceo dosadašnji tok 2014. godine, odnosno još dalje, od prijateljske utakmice protiv Rusije u Dubaiju 15. novembra, kada je bilo 1:1.

 Reprezentativci Srbije čekaju novog vođu
 

Na klupu je posle Siniše Mihajlovića, sa prefiksom "v.d.", seo Ljubinko Drulović, čovek koji je omladince Srbije doveo do titule prvaka Evrope prošlog leta. Jasno je naglašeno da je to privremeno rešenje, a da je Drulović jedan od kandidata da ostane tu i na neodređeno vreme.

I, kako je vreme išlo, činilo se da će ostati. Povremeno su se spominjala druga trenerska imena, ali konkretne potvrde nije bilo. Za to vreme, Drulović je poveo reprezentaciju prvo u Dablin u martu (protiv Republike Irske je bilo 2:1), a onda krajem maja na američku turneju (Jamajka 2:1, Panama 1:1, Brazil 0:1).

I upravo u tom periodu, u pozno proleće, pojavilo se ime Dragana Stojkovića Piksija, ali je i to utihnulo. A, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. se bliže, za "orlove" počinju u oktobru. Drulović ne zna da li može da pravi poteze na duže staze, dok eventualnom novom selektoru svaki dan odugovlačenja donosi manje vremena za upoznavanje ekipe i kvalitetnu pripremu.

A onda, kao "grom iz vedra neba", pojavila se informacija da bi novi selektor mogao da bude Valter Zenga. Čuveni Italijan, koji je u sezoni 2005/2006 sa Crvenom zvezdom osvojio duplu krunu, potvrdio je da je bilo kontakta. Tačnije, da oni i dalje traju i da postoji šansa da preuzme brigu o "orlovima".
"Pregovaram sa Fudbalskim savezom Srbije. Ta zemlja mi je veoma draga, a bila bi to i sjajna prilika za mene. To nije bilo koja reprezentacija, Srbija ima važno mesto na fudbalskoj mapi, ali moram da pametno razmislim s obzirom na to da imam i ponude iz Turske", rekao je Zenga za "Dulče sport".

Ta vest će svakako zauzeti centralno mesto u srpskoj fudbalskoj javnosti ovih dana. A, sve dalje špekulacije bi mogao da prekine Fudbalski savez Srbije time što bi doneo konačnu odluku o novom selektoru i omogućio mu dovoljno vremena za novi početak tokom ovog leta, a pre prijateljske utakmice sa Francuskom 7. septembra, što će biti poslednja priprema za kvalifikacije za EP 2016.

ANKETA
Koji kandidat bi bio najbolje rešenje za mesto selektora reprezentacije Srbije?

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.07.2014. 13:34
Opet taj Karadzic predsjednik FSS pravi neko sranje. Drulovic mora ostati selektor,to je najbolja i najpametnija opcija.
Četvrtak 03.07.2014. 14:21
Dzaba nam i gvardiola, kad je trulo u savezu, na celu sa telecom glavom.
Četvrtak 03.07.2014. 15:12
Kakav Zenga, kakvi bakraci? Treba Drulovica ostaviti da radi. Ko god da dodje na mesto selektora, nece uspeti nista jer nas je fudbal u Mafijaskim rukama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online