Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.02.2015.
12:33
S. Ban A

Sunce kao simbol oca

U natalnoj astrologiji Sunce, između ostalog, predstavlja oca. Njegov položaj u nekom od polja našeg horoskopa često pokazuje u kom znaku je taj roditelj rođen.

wallpapersworld.net
 

Sunce u prvom polju - otac je verovatno rođen u znaku Ovna, ili ovaj znak izrazito naglašen u njegovom horoskopu.

U drugom polju - otac je pod jakim dejstvom Bika.

U trećem polju - otac je Blizanac.

U četvrtom polju - otac je rođen u znaku Raka.

U petom polju - jaka simbolika Sunca, otac je pripadnik Lava.

U šestom polju - otac je rođen u znaku Device.

U sedmom polju - otac je verovatno rođen u znaku Vage.

U osmom polju - ovo je naglašena energija Škorpije, otac je ili pripadnik tog znaka ili je pod jakim njegovim dejstvom.

U devetom polju - otac je pod uplivom znaka Strelca.

U desetom polju - otac u znaku ili podznaku Jarca.

U jedanaestom polju - otac je Vodolija.

U dvanaestom polju - otac je rođen u znaku Riba.

Potencijal za uspeh

Polje u kome se nalazi Sunce u nečijem natalnom horoskopu govori gde i na koji način osoba može postići najveći uspeh kao i šta je to što je za tu osobu smisao života. Ako je to polje neaktivirano, ako osoba život provodi pokušavajući da se ostvari kroz simboliku drugih polja, tada energija Sunca ostaje neiskorišćena i s njom propadaju svi potencijali koji su rođenjem dati.

Nekada, na prvi pogled, ovo ne izgleda tako, naročito kod porodica gde ima više dece. Međutim, skoro po pravilu ovo funkcioniše ako u prostu podelu unesemo jačinu dejstva neke planete u određenom znaku. Na primer, Sunce u devetom polju, osim oca Strelca, može dati i oca Ribu jer je vladar devetog polja Jupiter savladar znaku Riba. Dakle, ako nam je Sunce u prvom polju, otac može biti Ovan, ali i Jarac (zbog egzaltiranosti Marsa u znaku Jarca). Ako se ovo ne poklapa, to znači da otac nije imao dominantnu roditeljsku ulogu koja mu pripada.

Uzajamna povezanost natalnih horoskopa unutar jedne porodice uvek daje odgovor kakvi su odnosi uspostavljeni i kakvu ulogu jedni drugima igramo u životu. Ako uzmemo u obzir da se i u majčinom horoskopu vidi u kom astrološkom znaku će biti Mesec njenog deteta, onda je jasno da slučajnosti nema. Jer, rođenjem dobijamo upravo onakav ambijent koji je, za naše biće, najidealniji kako bismo se razvili u pravcu koji nam je predodređen. Zbog toga, roditeljima treba da budemo neizmerno zahvalni jer, kakvi god da su bili ili jesu, oni samo igraju ulogu koja im je data.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Srbi nenadmašni u trpljenju
ZVEZDE I MISTERIJE Dan najduže noći
ZVEZDE I MISTERIJE Kakva ste domaćica?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online