Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.05.2015.
12:30
S. Ban A

Srbi nenadmašni u trpljenju

Iako je po Ptolomejevoj podeli Srbija pripala kvadrantu u kome je najjači uticaj znaka Strelca, opšte je prihvaćeno da je naša država, zapravo, rođena u znaku Jarca. A ni to nije kompletna slika, jer se pominje i znak u kome je nastao poslednji horoskop naše države, a to su Blizanci. Bez obzira na to koliko sve ovo, na prvi pogled, deluje konfuzno, analizom svih tih astroloških karata možemo primetiti da su one međusobno povezane, što govori o tome da se ništa nije dešavalo slučajno.

background-pictures.picphotos.net
 

Dakle, po geografskom položaju, Srbija je pod dejstvom Strelca, pa su, smatra se, stanovnici ljubitelji slobode, pravednosti i elegancije. Svi horoskopi, koji su tokom istorije nastajali svaki put kada bi se modifikovala naša država, imali su naglašenu simboliku Strelca.

U astrološkim krugovima se smatra da je prva srpska država nastala u znaku Jarca, 4. januara 1217. godine. Rektifikacijom (podešavanjem horoskopa na osnovu činjenica koje znamo o našoj državi) dobijen je horoskop u kome je Sunce u Jarcu, zajedno sa Venerom i Merkurom, smešteno u deveto polje (polje kojim prirodno vlada znak Strelca), a da je podznak tog horoskopa u Biku.

Ovo je horoskop koji često nazivamo genetskim, jer, suštinski opisuje osobine našeg naroda, ali i sudbinu koja nas prati. Bez obzira na to što su se kasnije, svaki put kada bi se uređenje menjalo, pojavljivali novi horoskopi, oni bi u stvari dodatno opisivali detalje koji su u osnovnoj karti već nagovešteni. Čak i kada je Srbija bila deo države u kojoj je postojalo više republika, i dalje je bila naglašena simbolika Strelca. Na primer, oba zasedanja u Jajcu, kada je konstituisana SFRJ, dešavala su se u vreme kada je Sunce išlo kroz znak Strelca.

Moć regeneracije

Na smernice, nastale iz osnovnih astroloških slika naše države, treba dodati sliku trenutnog horoskopa, koja sve ovo gore navedeno, upotpunjuje sledećim detaljima: spas tražimo iz inostranstva (Sunce u 9. polju), ali u istom nismo dovoljno prihvaćeni (vladar devetog polja, Merkur - u kvadratu s Mesecom). Jupiter u drugom polju u Škorpiji trpi kvadrat od Saturna, pa je to jednom rečju, glad i bankrot. Jedina uteha ove slike je moć regeneracije, pa je za očekivati da ćemo se, kada jednom stignemo do dna, preporoditi. Jer, Strelcem vlada Jupiter, veliki dobrotvor i zaštitnik. Uostalom, koji bi narod izdržao svu autodestrukciju kojoj smo skloni, a iz nje izlazio kao neuništiv. Samo Srbi.

Danas je aktuelna poslednja astrokarta koja je nastala nakon što se Crna Gora odvojila od Srbije. Trenutak proglašenja novog Ustava je dao novu astrokartu gde je Sunce u znaku Blizanaca, ali, i ovog puta u naglašenom devetom polju, pa se još jednom potvrdila Ptolomejeva tvrdnja da smo pod uticajem Strelca. Dolazimo do sledeće astrološke slike: stanovništvo Srbije je, s jedne strane, pravdoljubivo, velikodušno i ljubazno, a s druge strane, može se reći, neozbiljno i hazarderski nastrojeno.

Genetski horoskop kaže da se pozivamo na svoju istoriju i tradiciju (Jarac), da smo okrenuti prošlosti i konzervativni, da smo muzikalni i veseli, da stremimo inostranstvu (vladar prvog u devetom polju genetskog horoskopa) i da smo sami sebi najveći neprijatelji, jer je Mesec (narod) u Škorpiji (smrt i ponovno rađanje). Pre bilo kakve promene, spremni smo da trpimo do samouništenja.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online