Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.09.2015.
06:30
24Sata rs A

Ovo je najzdraviji napitak na svetu (a nije voda)

Prirodni sokovi su sve popularniji dodatak ishrani, jer na taj način možete da unesete u organizam i namirnice koje inače ne volite da jedete. Ovaj napitak može da vam produži život.

tastykitchen.com
Sve izmešajte i popijte

Sok se pravi od šargarepe, jabuke, limuna i đumbira i ima odličan uticaj na vaše zdravlje. Sve sastojke ubacite u sokovnik i dobijeni sok popijte odmah.

Zašto?

Šargarepa popravlja vid, delotvorna je protiv raka, kožu čini mladom i zdravom, dobra je za srce, čisti telo, dobra je za zdravlje zuba i desni i protiv srčanog udara.

Jabuka jača imunitet, potpomaže mršavljenje, stimuliše rad bubrega, jetre i žuči, štiti od bolesti usne šupljine, stimuliše probavu, štiti srce i krvne sudove, pomaže kod stresa, umora i nesanice, štiti od bakterija i virusa, sprečava nekoliko vrsta raka.

Limun čisti jetru i stimuliše njen rad, prirodni je antiseptik i antioksidans, sprečava grip, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod kolika i želudačnih tegoba, pomaže probavi, podstiče stvaranje enzima u jetri, normalizuje rad creva i olakšava njihovo pražnjenje, sprečava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog pritiska i povećava nivo dobrog holesterola, alkalizuje organizam, sprečava grčeve i bolove u mišićima, reguliše rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Đumbir ublažava želudačne tegobe i nadutost, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu, posebno morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu usled hemoterapije, poseduje anti-bakterijska, anti-gljivična i anti-toksična svojstva, zbog toga se koristi kao prevencija gripa i prehlade.

Đumbir je takođe anti-histamin i zbog toga se koristi kod alergija, ima antiupalna svojstva, zbog kojih se koristi kod lečenja reumatoidnog artritisa, osteoartritisa i drugih bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva, hemijski sastojci, koje sadrži đumbir, su korisni u sprečavanju procesa biosinteze prostaglandina, koji je odgovoran za nastanak upale.

Delotvoran je protiv artritisa, sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, i na takav način pomažu varenju i sprečavaju grčeve, sprečava nastanak čira, oštećenja sluznice želuca, smanjuje nivo holesterola i sprečava nastanak krvnih ugrušaka, koristi se za lečenje želudačnih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

A sad dobro razmislite hoćete li ovaj napitak da napravite odmah i osigurate sebi dug i zdrav život!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online