Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.06.2015.
06:30
Lisa A

Tajne profesionalnih kuvara: 7 načina da budete još bolji kuvar

Usavršite kuvanje! Ni profesionalci ne postaju vrhunski kuvari preko noći! Svi su oni prolazili početničke greške ali ovi saveti će vam otkriti šta možete da naučite iz njihovog iskustva.

frugalfoodielasvegas.blogspot.com
Usavršite svoje kulinarsko umeće

Nekim ljudima se od samog pogleda na fitnes opremu znoje dlanovi, dok kod nekih drugih noževi šefa kuhinje izazivaju anksioznost.

Ako i vi spadate u ovu drugu grupu, nemojte odmah da odustajete od kuhinje i da jedete samo gotova jela.

Pogledajte savete Kelsi Nikson, zvezde TV emisije ’’Kelsey's Essentials’’, i vaša kulinarska nesigurnost će nestati.

1. Investirajte u odgovarajući pribor!

Ponekad, kada vam jelo ne uspe, nije problem u vama nego u vašoj kuhinji.

- Nema ništa gore nego kada pokušate da napravite običan pirinač u lošem aluminijumskom loncu koji ste kupili u supermarketu, a usput u njemu hrana zagoreva. Ali ako biste imali odgovarajuću posudu, pirinač bi ispao savršeno - Kaže Nikson. Ne morate da potrošite gomilu novca, ali vredi da invenstirate u nekoliko osnovnih, kvalitetnih stvari kao što je profesionalni nož ili tiganj od livenog gvožđa.

2. Počnite da gajite ljubav prema kuhinji!

Umesto pravljenja zdravih salata kao što je salata od kelja, pokušajte i sa nekim receptom koji predstavlja vaše omiljeno jelo, bilo da je to lazanje ili voćni kolač.

- Možda zvuči kao glupi trik, ali to motivisanost u kuhinji može mnogo da vam pomogne. Ako napravite nešto što vi prvenstveno volite, i nakon toga uživate u tom ukusu, počećete da razvijate veru u uspeh - kaže ona.

3. Pre nego što počnete sa kuvanjem, pročitajte ceo recept!

Ako ste na pola recepta i shvatite da nemate dovoljno brašna ili sirćeta, sigurno da vam recept neće ispasti kako treba. Pročitajte ceo recept pre nego što počnete sa pripremom i proverite da li imate sve potrebne sastojke, ali i dovoljnu količinu. Zatim počnite sa pripremom i pratite upustvo, posebno ako je recept koji se peče gde je preciznost ključna stvar. Nakon što savladate osnovnu verziju recepta, možete pokušati da isprobavate i različite komplikovanije varijante.

4. Proverite ukus i začinjenost hrane pre posluženja!

- Nikada nemojte ni da pomišljate da poslužite hranu pre nego što ste je isprobali - kaže Nikson. Ako je ukus blaži, dodajte malo soli i/ili bibera. To zvuči kao jednostavan trik, ali dovodi do uspeha.

5. Uvek pri ruci imajte sastojke bar za jedno jelo!

Znate li onaj paničan osećaj kada ne znate šta da večerate? Vodite računa da uvek imate nešto u ostavi što možete da iskoristite, čak i ako je to obična pasta sa mariniranim sosom. I to će pomoći u eliminisanju anksioznosti.

- Uvek kada potrošim te rezervne sastojke, odmah pri prvoj poseti prodavnice ih ponovo kupim. To zaista pomaže kada dođem kući uveče i ne znam šta bih pojela -kaže Kelsi.

6. Kupovinu započnite proteinima!

Ako počnete od kupovine pilećih bataka ili mlevenog mesa, imaćete mnogo bolju inspiraciju za sastojke koji su vam potrebni za večeru.

- To je mnogo bolje nego da kupujete redom, potrošite mnogo para i na kraju shvatite da nemate dovoljno sastojaka ni da napravite jednu večeru - kaže ona.

7. Kada kuvate za druge, kuvajte provereno jelo!

Kuvanje za druge može da vas podstakne da isprobate novi recept, ali da li će on sigurno ispasti kako treba? Pronalaženje dobrog specijaliteta i uspeh u pripremi se vremenom gradi, pa tako spremanje svakog jela morate da "vežbate". Zamislite da treba da vam dođu gosti, a pri najavi kažu da bi bilo lepo da "napravite one vaše neverovatne kolače" ili ’"vaše ukusne punjene pečurke". E, to je već uspeh!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online