Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.09.2010.
14:49
Vestionline A

5 najboljih načina da oblikujete zadnjicu

Lepa i zategnuta zadnjica jedan je najboljih ženskih aduta. Danas, kada većinu radnog, ali i slobodnog, vremena provodimo sedeći ona nažalost postaje ideal. Ali, uz malo muke i to je dostižno. Evo nekih predloga kako da oblikujete i "negujete" svoju pozadinu.

1. Čučnjevi


Čučnjevi su najbolja vežba za zadnjicu! Često se, međutim, događa da čučnjeve radimo nepravilno što vežbanje čini neefikasnim i čak opasnim. Neretko se može čuti da su čučnjevi loši za kolena i kičmu i da ne odgovaraju ženama. Ne slušajte ove priče - ako ih radite pravilno ne mogu Vam naškoditi.


Nemojte dozvoliti da Vam oslonac bude na nožnim prstima dok radite čučnjeve. Nemojte se naginjati napred ili nazad, to bi moglo da škodi vašoj kičmi i smanji efikasnost vežbanja. Potrudite se da Vam gornji deo tela stoji potpuno uspravno. Ako Vam se kolena savijaju ka unutra dok se dižete iz čučnja, pokušajte da se podižete na isti način kako ste se i spustili u čučanj. Prvo ramena, kukovi pa ispravljanje nogu.


Postoje sprave koje simuliraju pokrete čučnja i super utiču na oblikovanje zadnjice. Jedna od takvih, po sasvim prihvatljivoj ceni je i 3 Minute Legs, pa ukoliko ste voljni - pokušajte!

2. Stepenicama do čvrste zadnjice


Da li ste znali da i najveće svetske zvedze vežbaju jednostavno penjući se uz stepenice? Ovo je jedna od najefikasnijih vežbi za zatezanje mišića na butinama i lepo oblikovanu guzu.


Ako niste u mogućnosti da svakodnevno koristite stepenice i za nastupajuće hladne i kišovite dane - preporučujemo Streamline Mini Stepper koji možete da postavite u bilo kojoj prostoriji u stanu i vežbate. Svakog dana dovoljno je samo nekoliko minuta redovnog vežbanja na ovom Mini Steperu i iznenadićete se rezultatima koje ćete postići za kratko vreme!


3. Čučnjevi uza zid

Čučnjevi uza zid tretiraju mišiće butina i zadnjice. Jednostavno, samo naslonite leđa uz zid i polako se spuštajte do polučučnja i isto tako, polako se podižite.
Ova vežba je, pored zanosne guze naravno - sjajna za stabilizovanje i ojačavanje mišića kolena.


4. Istezanje leđa

Ovo je sjajna vežba za donji deo leđa, zadnjicu i unutrašnjost kolena.
Lezite celom dužinom na pod, stavijte ruke pored tela i lagano izdižite gornji deo tela od poda, trudeći se da stopala ostanu sve vreme na podu.


5. Skijaški čučnjevi

Postavite nižu potporu za stopala na pod, otprilike 60 cm od zida, stavite jednu nogu na potporu, naslonite leđa uz zid. Zatim se spustite se do čučnja i potom podižite polako. 

Vežbe koje su ovde navdene, sa spravama ili bez - čine najbolji put do zategnute i formirane zadnjice. Pored opisanih vežbi i fitnes sprava, možete pokušati i sa nekom od drugih sprava za vežbanje kod kuće. Jedna od njih, namenjena upravo oblikovanju nogu i zadnjice je Circle Glide

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online