Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.05.2015.
05:30
dijeta.net A

Ukinite večeru i izgubite do 2 kilograma nedeljno

Ova dijeta je veoma jednostavna za sprovođenje i ne zahteva posebne namirnice i jela. Njena primena podrazumeva ukidanje večere, što znači da nakon 16 časova ne treba ništa jesti do sutradan ujutru (16h važi za one ljude koji rano ustaju i ranije odlaze na spavanje).

sheknows.com
Ako i vaša vaga pokazuje da je vreme za mršavljenje, probajte sa preskakanjem večere

Kada osoba ima drugačiji dnevni raspored, treba imati na umu da razmak između poslednjeg i prvog obroka treba da bude najmanje 14 sati.
 

Kada počnete da sledite ovu dijetu biće vam teško u početku zato što ćete stalno biti gladni. Veoma je važno da je tada ne prekinete (iako vam je teško), budite malo strpljivi i lakše ćete se prilagoditi - jednostavno dajete sebi malo vremena.

Nakon nekoliko dana ćete se navići jer je glad normalno stanje čoveka. Naši preci, pre nekoliko stotina godina su odlazili na spavanje gladni tako da je naše telo spremno za duži period uslovnog posta.

Kada smo prinuđeni da idemo na spavanje gladni, naša energija, koje bi telo kroistilo za varenje, se troši za eliminaciju štetnih supstanci, povećanje nivoa hormona i regeneraciju ćelija. Mi svakodnevno opterećujemo digestivni sistem viškom hrane i ne dozvoljavamo želucu da se odmori. To uzrokuje oštećenje mnogih organa, probleme sa zdravljem i prekomernom težinom.

Dakle, u skladu sa dijetom Ukidanje večere, nakon 16.00h ne treba da jedete ništa. Možete piti više tečnosti – vodu, biljne čajeve i ostale napitke koji ne sadrže kalorije. To će ublažiti osećaj gladi i eleminisati toksine nakupljene tokom dana.

Dobrobiti od dijete "Ukidanje večere"

Američki istraživački centar za dijetetiku je pokazao da redovno korišćenje programa Ukidanje večere utiče na:

- Smanjenje telesne težine. Ako ne uzimate hranu posle 16 časova, telo počinje da sagoreva masnoće polako. Ne treba da očekujemo instant rezultate, već treba da budemo strpljivi. Telo će sagorevati nekoliko grama dnevno i to je prednost ove dijete jer se na taj način neće pojaviti višak kože zbog brzog gubitka prekomerne težine već će se polako koža prilagođavati smanjenju težine.

- Produženje mladosti (antiejdžing). Izvor unutrašnje mladosti je hormonalni balans i dokle god naše telo proizvodi dovoljno hormona, mi smo zdravi i izgledaćemo mlađe. Glad stimuliše proizvodnju hormona rasta i melatonina (hormona za spavanje). Naše telo luči dovoljnu količinu hormona rasta do 21. godine života i tada se lučenje smanjuje dok u starosti skoro da se uopšte ne luči. Manjak hormona rasta rezultira slabost mišića, zamor i povećan rizik od kardiovaskularnih bolesti.

- Ako redovno sledite program Ukidanje večere, povećan nivo hormona će uticati na smanjenje masnoće u telu, jačanje kostiju, povećanje elastičnosti kože, smanjenje holesterola u krvi, jačanje imuniteta, smanjenje zamora i poboljšanje funkcije srca.

- Obnova sna. Kao što znate, dok spavate praznog stomaka proizvodi se melatonin, hormon sna. Tada se temperatura tela smanjuje i naš san je dublji i regenerišu se ćelije u telu. Svi ljudi nakon dobro prospavanih noći izgledaju mlađe, i obrnuto, nakon neprospavanih noći i sami znate da ne izgledate dobro.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online