Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.07.2013.
08:00
citaj.ba A

Kako da smanjite struk a zadržite poprsje

Muka koja je mučila svaku devojku koja je bar jednom bila na dijeti - kako da smršam, a da mi se ne smanje grudi?! Želite li smršati, to sigurno ne znači da želite da "smanjite" sve delove tela. Evo kako ćete smanjiti struk, a ostaviti raskošno poprsje.

Kako da smršam, a da mi se ne smanje grudi?
 

- Smanjite unos kalorija kako biste postigli smanjenje težine, ali nikako drastično! Cilj je da smanjite masno tkivo, ali da zadržite elastičnost kože. Utvrdite koliki vam je dnevni unos kalorija i smanjite ga za 250. Dnevni unos kalorija utvrdićete tako da pet dana za redom računate koliko ste kalorija uneli, saberete i podelite s pet.

- Temeljite svoju ishranu na hranjivim stvarima i jedite svakih nekoliko sati. Izaberite voće, povrće, semenke, orašasto voće, nemasno meso, mlečne proizvode s malo masnoće i cele žitarice jer su to namirnice koje sadrže kvalitetne kalorije i hranjive stvari. Jedite svaka dva do tri sata. Neka doručak bude prva stvar kojom ćete započeti dan, a dnevni obroci neka ne budu obilni. To će stabilizovati apetit i zadržati visok nivo energije. Posuda zobenih pahuljica s bobičastim voćem i nemasnim mlekom, salata od paradajza i narezanih ćurećih prsa, pečeni losos s brokolijem i integralni pirinač neke su od opcija koje treba uneti u dnevnu ishranu.

- Umesto sokova i napitaka pijte vodu. Izbacite sve napitke koji sadrže kalorije jer će usporiti proces topljenja sala oko struka. Voda osim što ne sadrži kalorije, daće vam i osećaj sitosti, ako je popijete pre jela. Ukoliko ipak želite neki ukus možete u vodu dodati kriške limuna ili krastavca.

- Pokušajte da vežbate najmanje tri dana u nedelji. Najbolje vežbe za skidanje sala na stomaku su trčanje, plivanje, vožnja bicikla, penjanje stepenicama ili preskakanje konopca. Počnite petominutnim laganim zagrevanjem. Potom menjajte nivo  intenziteta vežbi, a vežbanje neka traje oko 45 minuta. Završite s laganim vežbama opuštanja.

- Radite vežbe za jačanje grudnih mišića kako biste podigli grudi. Koristite teže tegove kako biste maksimalno angažovali mišiće, a vežbe radite u različitim pozama. Iskoristite sprave koje ima svaka bolja teretana.

- Zategnite stomak. Fokusirajte se i na gornje i na donje trbušne mišiće kako biste popravili celokupan utisak. Zategnutim mišićima stvorićete utisak tanjeg struka i mršavijeg stomaka. Lezite na pod i podižite kolena prema grudima. Potom uzmite loptu, lezite i podižite gornji deo tela prema napred u jednu, pa u drugu stranu. Lopta će vam dati stabilnost da održite ravnotežu. Uradite tri do četiri serije od po 15-20 ponavljanja. Trbušnjake radite tri do četiri puta nedeljno obavezno!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online