Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 18.05.2013.
08:00
Pressonline A

Istopite stomak za 24 sata

Ubrzajte metabolizam, sagorite kalorije i istopite stomak za 24 sata, koristeći sledeće savete.

Dobro, ovo neće moći da nestane za samo 24 sata, ali...treba početi!
 

7:00 - Nakon ustajanja, posvetite 2 minuta sledećim vežbama: sklekovi, čučnjevi, skok u raskorak, trčanje u mestu sa visokim podizanjem kolena.

7:15 - Pojedite omlet od dva jaja sa parčetom šunke. Istraživanje sprovedeno ove godine na Univerzitetu Purdue, otkrilo je da doručak bogat proteinima produžava osećaj sitosti i smanjuje mogućnost prejedanja kasnije tokom dana.


7:45 - Idite u teretanu i pazite da tegove spuštate polako. Spuštanje tegova tokom 3 sekunde, za vreme full-body resistance treninga može ubrzati vaš metabolizam tokom sledeća tri dana, navodi se u istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Wayne State. (Učesnici istraživanja su bili podvrgnuti napornom treningu od 5 puta po 6 ponavljanja za svaku vežbu).

9:00 - Popijte malo mleka. Ishrana bogata mlečnim proizvodima (koji sadrže mnogo kalcijuma) ubrzava gubitak težine kod gojaznih osoba.

10:00 - Vreme je za užinu bogatu proteinima, kao što je pola sendviča od ćuretine, ili parče integralnog hleba sa švajcarskim sirom. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Georgia State, pokazalo je da sportisti koji tri puta dnevno jedu užinu sa 250 kalorija, brže gube masno tkivo, a pritom imaju više energije od onih koji to ne čine.

Pratite savete i budite istrajni!

11:00 - Prošetajte žustro po kancelariji. Nedavno istraživanje Klinike Mayo je pokazalo da mršave osobe u proseku šetaju 5,5 km dnevno više nego gojazne.

13:00 - Za ručak pojedite salatu od spanaća sa parčetom ribe list pečene na roštilju i nekoliko badema. Sve ove namirnice sadrže magnezijum koji poboljšava metabolizam.


14:00 - Ako imate sastanak sa samo par ljudi, najbolje je da ga održite u pokretu, dok šetate hodnicima.

16:00 - Popijte čašu ohlađenog zelenog čaja. Prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Nutrition, katehini u zelenom čaju smanjuju količinu masnog tkiva u telu.


17:00 - Pojedite još jedan manji obrok, ali vatren. Istraživanja su pokazala da ljuta hrana ubrzava sagorevanje masti i kalorija.


19:00 - Pođite u kratku šetnju pre večere.

19:30 - Večera. Ako ste tokom dana jeli samo laku hranu, ne brinite ako večera bude jača. Nije važno kada punite rezervoar, važno je samo da ne sipate previše goriva, kaže dr sci. Gary Foster, direktor Centra za gojaznost Univerziteta Temple.

21:30 - Uzmite dobru knjigu (ili časopis!), pustite muziku i opustite se. Stres povećava nivo kortizola, hormona koji stimuliše stvaranje masnog tkiva na stomaku.

22:30 - Spustite zastore da vas sunce ne bi prerano probudilo. Prema studijima nedostatak sna utiče na vaše hormone tako da vam se apetit povećava i uobičajena ishrana vas teško može zasititi.

POVEZANE VESTI

Subota 18.05.2013. 20:46
A oni sto su u radnom odnosu? Sta se njima preporucuje?
Nedelja 19.05.2013. 05:23
Само јака воља. Не требају никаква истраживања да би се то схватило. Ко има вољу која може да одоли чарима гастрономије, неће имати проблема да изгуби килограме. Исто важи и за пушаче, алкохоличаре па чак и наркомане. Преждеравање је такође зависност па се ништа не разликује од пушачке или алкохоличарске. Јака воља је најбоље оружије против сваке зависности. Како до јаке воље? Повратком вере у себе. Како до повратка самопоуздања, односно вере у себе? То је на вама. Могу навести само један пример. Ако сте искрено религиозни, онда нећете имати проблема са килограмима. Искрено религиозан човек влада својим слабостима. Ја још нисам видео искреног верника који има проблема са вишком килограма.
Subota 18.05.2013. 13:16
A ono u 17:00, vatren obrok, ljuta hrana... moja prijateljica jede ljuto da je to strasno, a opet ima skoro 90 kila na visinu od 170.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online