Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 12.08.2012.
08:00
Vestionline A

Zašto se masnoća skuplja i na rukama?

Čak tri četvrtine žena ne voli izgled svojih ruku, a posebno kože koja visi oko tricepsa.

Britanski fitnes stručnjaci tvrde da su identifikovali šest različitih tipova debelih ruku, ili kako ih oni popularno nazivaju "bingo wingsa". Za mnoge žene upravo taj deo tela predstavlja najveći problem jer se salo s ruku najteže skida, a koža se na tim mestima prva opušta. Ruke su zato svojevrsni semafor za promene povezane sa starenjem i gojenjem. Čak tri četvrtine žena ne voli izgled svojih ruku, a posebno kože koja visi oko tricepsa, mada ni muškarci nisu izuzeti od ovog estetskog problema.

Tek pošto prepoznate svoj tip "bingo wingsa" možete pravim vežbama da definišete mišiće i ulepšate izgled ruku, objasnili su britanski treneri. Budući da kod debljeg tipa ruku ima mišića, ali se oni nalaze ispod masnoća, važno je raditi ciljane vežbe podizanja i okretanja ruku koje neće bildovati mišiće, već ih izdužiti. To isključuje dizanje tegova ili bilo koje vežbe snage, savetuje ugledni britanski profesionalni trener Rič Džouns.

Klasični "bingo wings" najčešće imaju žene srednje građe i umerene težine, ali sa sklonošću gojenju na gornjem delu tela, poput ruku, grudi i stomaka. Takvom tipu ruku nedostaju tonirani mišići u gornjem delu, posebno u prelazu s ramena na ruku, zbog čega ramena izgledaju spušteno i ravno. Jedan od primera klasičnih "bingo wingsa" je pevačica Džesika Simpson.

Do ovakvog izgleda dolazi radi sakupljanja masti na gornjem delu ruku i grudnim mišićima, zbog čega oni izgledaju spojeno. U vežbanje je potrebno uključiti sklekove, izdržaje i druge vežbe za grudne mišiće.
 

Ručke na rukama - Njih karakteriše viseća koža posebno na unutrašnjem delu ruku, a specifična je za žene koje su često mršavile i gojile se. Opuštenu kožu moguće je učvrstiti, ali na način da se vežbaju unutrašnji mišići kako bi postali veći i "pokupili" kožu. Primer takvih "bingo wingsa" ima Madonna.

Mlohave ruke - Karakteristično za njih je da ne pokazuju gotovo nikakvu definiciju mišića, čak ni ako su oni potpuno napeti. Na ovakvom tipu ruku potrebno je najviše rada i gotovo svakodnevni treninzi, a javljaju se kod onih s genetskom predispozicijom takvog izgleda u kombinaciji s vrlo malo fizičke aktivnosti.

Ravne ruke -Specifičan problem "bingo wingsa" povezan s muškarcima, a karakterističan zbog ravnog i nategnutog izgleda ruku bez definicije mišića. Budući da se muškarcima ređe masnoća skuplja na rukama, oni se jednostavno rešavaju fizičkim vežbama poput boksa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online