Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.02.2012.
08:00
S. Đurić - Vesti A

Što u duši, to i na licu

Usnija Redžepova (66) važi za nekrunisanu kraljicu južnjačkog melosa i skoro da nema veselja na kome se ne zapevaju pesme, koje je ona proslavila: "Niška banja", "Kazuj, krčmo, džerimo", "Živote moj", "Samo pesma zna", "Rasule se kose moje".

Ne robuje fizičkoj lepoti: Usnija Redžepova

Van scene je tiha i stidljiva, ali topla i srdačna, daleko od one razigrane Usnije, koja žari i pali na sceni.

Egzotičnom lepotom je još davne 1971. godine, tokom gostovanja u Americi, očarala fotografe čuvenog "Pjelboja", koji su želeli njenim fotografijama da ulepšaju strane svojih novina, što je ona glatko odbila.


- Ne robujem fizičkoj lepoti i preteranoj nezi, baš kao ni trendovima. Kod mene je sve u granicama normale. Dan počinjem kafom za razbuđivanje, a zatim doručkujem. Ne znam koliko je to zdrav početak dana, ali navika jeste - kaže smejući se dok nas srdačno nutka raznim domaćim đakonijama, ali otkriva da vodi računa o ishrani.


- Moj suprug Šele (Svetomir Šešeić) je gurman i obožava jaku i masnu hranu, tako da za njega posebno kuvam. Za sebe spremam povrće i nemasna jela. Ponekad sebi dam oduška, ali retko. Od ishrane zavise kompletno spoljašnje i unutrašnje stanje čoveka - smatra sagovornica "Vesti" i kaže da je smeh najbolji lek za sve.


- Čista koža je pola lepote, pa uz jutarnju kafu čistim lice. U kući sam uglavnom nenašminkana. Puštam kožu da diše jer sam zbog posla često našminkana i to

Ne voli uniformisanost


- Razumem žensku potrebu za doterivanjem i za ulepšavanjem. Kao studentkinja arapskog jezika, živela sam u Studentskom gradu i svakog jutra sam bila prva u kupatilu, na tuširanju, šminkanju, mackanju... Međutim, ovo danas je preterivanje koje ubija autentičnost. Skoro sve žene izgledaju isto, kao da su izašle ispod istog kalupa, a to je danak globalizaciji - kaže Usnija.

teškom šminkom, koja opterećuje kožu - kaže naša sagovornica, otkrivajući da za čišćenje lica koristi specijalnu rukavicu.


- Kod kozmetičara idem povremeno, što zavisi od mnogo faktora, ali odlazak kod stručnjaka je neophodan, radi masaže i nege posebnim kozmetičkim sredstvima - smatra Usnija, koja dodaje da njena kozmetičarka brine i o kremama koje ona koristi.


- Kod frizera idem često zato što mi je kosa dugačka. Međutim, nisam opterećena fizičkim izgledom. Pristalica sam onoga - što u duši, to na licu, pa mi je utoliko važna unutrašnja lepota - otkriva Usnija, dodajući da nema nameru da veštački zadrži mladost.


- Što se mene tiče, prepustila sam vremenu i genima da rade svoje, bez imalo žala za mladošću. Uvek sam bila prirodna, takva sam i ostala. U mom životu i u mojoj muzici nikad nije bilo ničeg lažnog i valjda zato trajem - zadovoljno kaže Usnija.  

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 16:37
Jedna od poslednjih pravi dama nase narodne muzike. Zelim joj srecan, dug i miran zivot, a mladim pevacima da se ugledaju na nju. Prave vrednosti nikada ne nestaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online