Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 26.09.2012.
12:23
telegraf.rs A

Čiča Draža na čekanju: Prekinuto snimanje serije “Ravna gora”!

Snimanje serije “Ravna gora” Radoša Bajića, u produkciji RTS-a i Bajićevog “Kontrast studija”, prekinuto je zbog nedostatka novca. Iako je snimanje trebalo da bude nastavljeno u Belom dvoru i na drugim lokacijama u Beogradu, to se nije dogodilo, jer između ostalog nije isplaćena ni glumačka ekipa, saznaje Telegraf.

Producenti priznaju da imaju finansijske probleme, ali tvrde da projekat nije ugrožen, kao i da se snimanje u Beogradu nastavlja po planu, najverovatnije krajem novembra ili početkom decembra.

Snimanje serije “Ravna gora” Radoša Bajića prekinuto je zbog nedostatka novca: Nebojša Glogovac igra Dražu Mihailovića dok Dragan Bjelogrlić glumi Tita
 

- Ekipa je prešla u Beograd jer je jesen došla pre vremena(?!), i tačno je da imamo problema sa finansijama, ali ko ih danas nema, kaže za Telegraf Jelena Bajić Jočić, ćerka Radoša Bajića i izvršni producent serije “Ravna gora”.

Na pitanje da li imaju problema sa isplatom honorara, ona dodaje:

- Ako me pitate da li su svi članovi ekipe u ovom trenutku isplaćeni, ja vam odgovaram da nisu, jer, isplaćuju se sukcesivno. Ne ide sve glatko, ali snimanje serije ni u jednom trenutku nije dovedeno u pitanje. Takođe, nije tačno da je snimanje trebalo da bude nastavljeno juče na Belom dvoru, iz prostog razloga što nijedna lokacija za Beograd još nije dogovorena. Tek postavljamo plan snimanja i od toga zavisi kada nastavljamo sa radom. Pretpostavljam da će to biti krajem novembra ili početkom decembra, tvrdi Jelena Bajić Jočić i ističe da će snimanje drugog dela trilogije “Ravna gora” početi prema planu, u aprilu 2013.

Međutim, kako Telegraf saznaje iz drugih izvora, fondovi su presušili i producenti filma “Ravna Gora” muku muče da pronađu novac za nastavak snimanja. Zbog besparice je i skraćena sezona snimanja na otvorenom, a ništa bolja situacija nije ni sa snimanjem u studijskim uslovima.

Prema nezvaničnim informacijama, producentima je bilo previše da plate 3.000 evra za dan snimanja na Dedinju, tako da su privremeno odustali od te lokacije. Iako je bilo najavljeno da će se snimati i na lokacijama Đerdapa i Timočke krajine, i od njih se odustalo.

Politička pozadina?

Spekuliše se i da finansijski problemi u kojima se nalazi projekat “Ravna gora”, imaju i političku pozadinu, budući da je Radoš Bajić na poslednjim izborima podržao Demokratsku stranku, kao i da je nakon promene vlasti dovedeno u pitanje dalje finansiranje snimanja.

Informaciju o razlozima za prekidanje snimanja serije smo pokušali da proverimo i na RTS-u, ali nam je u pres službi Javnog servisa rečeno da podatke o “Ravnoj gori” možemo da dobijemo samo od jedne osobe – Jelene Bajić Jočić.

Snimanje, kako je najavljeno, “najambicioznijeg projekta u istoriji srpske televizije” je počelo 24. jula na Mokroj gori, a “Ravna gora” je snimana i u selima u okolini Kragujevca, Soko gradu i u Zvorniku.

Filmsku ekipu u kojoj se nalazi više od 200 glumaca, predvode Nebojša Glogovac, koji igra Dražu Mihailovića i Dragan Bjelogrlić, koji glumi Tita.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 13:32
Жив је ДРАЖА умро није док је Српске и Србије!!!
Sreda 26.09.2012. 13:24
Copo Canak, Titin naslednik za borbu protiv Cetnistva!
Sreda 26.09.2012. 14:54
Bice to filmcina!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online