Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.05.2016.
08:30
Z. M. - Ž. T. - Vesti A

Manjak publike i otkazi zvezda

Trubački orkestri iz Srbije preneli su, protekla tri dana, delić atmosfere iz Guče u Beču na manifestaciji Guča u Beču, ali je ovaj festival pokazao koliko je težak za organizaciju.

Z. K. Munja
Brojne greške i propusti na manifestaciji "Guča u Beču" (Foto: Ilustracija)

Na manifestaciji u Beču nastupilo je više orkestara iz Srbije, a prema rečima organizatora u glavni grad Austrije doputovalo je više od 40 muzičara. Oni su tokom tri dana približili srpsku trubu bečkoj publici, među kojima su bili i brojni Austrijanci.

U dva šatora, postavljenim pod vedrim nebom, od poslepodneva do sitnih jutarnjih sati, smenjivali su se bendovi i pevači, a u dvorani, u večernjim satima, održavani su koncerti.
Nažalost, ova trodnevna manifestacija bila je slabo posećena. Iako su organizatori najavili dolazak brojnih zvezda folk estrade, većina nije ni došla u Beč. Jedina koja je ipak doputovala bila je Jelena Karleuša, ali ona nije nastupila zbog premalo ljudi. Inače, manifestacija Guča u Beču nije održana prvi, već drugi put, pošto je prošle godine ovaj festival bio organizovan u septembru. Čitav događaj bio je u senci sukoba sa organizatorima Sabora trubača iz Guče, koji su najavili i krivične prijave zbog zloupotrebe tog brenda. Međutim, organizatori iz Beča odbacili su kritike i istakli da nisu koristili već dobro poznati brend, a da je Guča uzeta samo kao geografski pojam.

Ovogodišnja Guča u Beču pokazala je da se radi o odličnoj ideji, ali da je ne može baš svako sprovesti, već da iza ovakve manifestacije mora stajati dobro smišljena i ozbiljna organizacija. Naime, Guča u Beču najpre je najavljivana na izletištu Donauinzel, da bi kasnije bila premeštena, a da potencijalni posetioci o tome nisu obavešteni. Osim toga, u Beču su kružile glasine da je festival otkazan, a procurele su i informacije da su najavljene zvezde, poput Dragane Mirković, otkazale učešće. Isto tako, organizator je ispustio iz vida da je u petak bio Đurđevdan, kao i da su zbog praznika u Austriji u četvrtak mnogi naši građani produženi vikend iskoristili za odlazak u domovinu. Brojne greške i propusti organizatora na kraju su doveli do toga da trubački orkestri, i pored ogromnog truda i predanosti, nisu imali onaj broj posetilaca koji ova manifestacija zaslužuje.

Organizatori, uz to, iako su pre početka festivala znali da obećane zvezde neće gostovati, o tome nisu ni obavestili publiku, što je jedna vrsta prevare. A, baš zbog tih najavljenih zvezda, a ne samo trubača, u Beč su doputovali fanovi iz udaljenijih gradova u Austriji.

Upozoravali smo na prevaru

Slobodan Jolović, predsednik Programskog saveta Sabora trubača, kaže da se još uvek ne zna da li će uslediti tužba protiv organizatora bečke manifestacije.
- To ćemo odlučiti nakon procene da li je organizacijom te manifestacije napravljena šteta Saboru i ukoliko ustanovimo da jeste, uslediće tužba, ali sigurno je da nikome nećemo dozvoliti da bez našeg znanja i bez naše saglasnosti zloupotrebljava brend Guče - kaže za "Vesti" Jolović.
Dobrivoje Marinski, direktor RTV Sunce iz Aranđelovca, koji je sa saborskim odborom obnovio ugovor o vođenju marketinga Sabora trubača u Guči, ističe za "Vesti" da ga informacija o tome da je manifestacija Guča u Beču bila neuspešna nije nimalo iznenadila.
- Pa, već sam upozoravao da je Guča u Beču prevara i da je reč o budalastoj ideji koju organizuju prevaranti koji nemaju nikakav ugovor sa organizatorima Sabora u Guči. Ljudi su prevareni, a ja znam porodicu iz Graca koja je na tri dana zakupila sobe u Beču i na kraju su izigrani. Mislim da je reč o smišljenoj prevari i nije ovo prvi put da se Guča gurne u medijsko blato, na šta sam upozoravao. Takođe, poručujem svima onima u Beču koji su zaljubljenici u trubačku muziku da će do kraja godine biti održana trubačka manifestacija u ovom gradu, ali organizovana na pravi način i bez ikakvih prevara - izričit je Dobrivoje Marinski za "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online