Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.04.2016.
02:15
Z. Marjanović - Vesti A

Lažna Guča u Beču!

Već nekoliko dana na nekim internet portalima, ali i na TV Best, čiji je vlasnik Saša Mirković, emituje se reklamni spot Guča u Beču, kojim se najavljuje da će od 5. do 7. maja "Beč preseliti Guču", najveći festival trube i narodnog stvaralaštva u svetu.

Z. K. Munja
Udar na srpski brend: Festival u Guči je jedinstven u svetu

Takođe, u spotu se najavljuje da će na "Guči u Beču" nastupiti Aca Lukas, Jelena Karleuša, Marija Šerifović, Goran Bregović, Dragana Mirković i trubači Boban Marković i Dejan Petrović. Naravno, u spotu se pominje i cena ulaznica od 49.99 evra. Međutim, prema reakciji predstavnika Centra za kulturu i sport u Guči, koji je organizator Sabora trubača, pitanje je da li će se najavljena dvodnevna manifestacija u Beču koja je, kažu Gučani, sve osim kulturna, uopšte održati.

- Mi još uvek ne znamo ime osobe koje stoji iza organizacije Guče u Beču i to ćemo saznati za dan-dva, kad ćemo i podneti krivičnu prijavu protiv te osobe za krivično delo krađe intelektualne svojine. Centar za kulturu i sport u Guči je jedini koji raspolaže licencnim pravima i snosi odgovornost za prezentaciju Sabora trubača u Guči i van nje. Deo prava koja se odnose na reklame i promociju preneta su i na agenciju Profile iz Beograda i RTV Sunce, ali to se odnosi samo na reklame i promocije, ali ne i na organizacije manifestacija kao što je Guča u Beču, koja ima za cilj samo lično bogaćenje, izlaganje ruglu i srozavanje nečega što se u Guči stvaralo i negovalo više od pola veka - kaže za "Vesti" Milivoje Dolović, predsednik IO Sabora trubača i zamenik predsednika opštine Lučani.

Tražićemo zabranu!

- Ovo jedan od najvećih udara i krađa u istoriji Sabora trubača u Guči, ali tužba nije sve što će Gučani da urade u nameri da se od Guče napravi vašar svirača i igrača. Već pripremamo pismo koje ćemo uputiti ambasadi Austrije u Beogradu kojim ćemo tražiti da se zabrani održavanje manifestacije Guča u Beču, a pismo ćemo uputiti i našem Konzulatu u Beču kako bismo našim ljudima u Austriji objasnili da je najavljena manifestacija zapravo srozavanje Sabora trubača u Guči - kaže Milivoje Dolović.

On naglašava da su od vlasnika RTV Sunce dobili uveravanja da on ne stoji iza ovakve manifestacije i da nije dao nikakvu saglasnost za organizovanje manifestacije u Beču.

- Na sve načine pokušavamo da dođemo do imena agencije ili lica koja stoje iza organizacije Guče u Beču, koja može biti samo manifestacija pijanstva i kiča što, naravno, i te kako utiče na sve slabiju posećenost Sabora trubača u Guči. Očigledno je da je nekome stalo da ruši Guču, a time da ruši i Srbiju, a onaj ko stoji iza divljeg organizovanja ovakve manifestacije u svetu, bez naše saglasnosti, mora da odgovara - kategoričan je Dolović.

Prema njegovim rečima, ugovor, o saradnji sa agencijama Profile i RTV Sunce iz Aranđelovca najverovatnije će biti raskinut.

POVEZANE VESTI

Petak 15.04.2016. 09:17
Samo tako nastavite.Srbsku tradiciju i obicaje naveliko bacate pod noge,kada u drzavi nema ko da to spreci.Politicari samo traze put u sunovrat,a kako ce Srbija da izngleda u narednih desetak godina,puno ih drpe svrbi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online