Petak 15.04.2016.
02:15
Z. Marjanović - Vesti

Lažna Guča u Beču!

Z. K. Munja
Udar na srpski brend: Festival u Guči je jedinstven u svetu

Takođe, u spotu se najavljuje da će na "Guči u Beču" nastupiti Aca Lukas, Jelena Karleuša, Marija Šerifović, Goran Bregović, Dragana Mirković i trubači Boban Marković i Dejan Petrović. Naravno, u spotu se pominje i cena ulaznica od 49.99 evra. Međutim, prema reakciji predstavnika Centra za kulturu i sport u Guči, koji je organizator Sabora trubača, pitanje je da li će se najavljena dvodnevna manifestacija u Beču koja je, kažu Gučani, sve osim kulturna, uopšte održati.

- Mi još uvek ne znamo ime osobe koje stoji iza organizacije Guče u Beču i to ćemo saznati za dan-dva, kad ćemo i podneti krivičnu prijavu protiv te osobe za krivično delo krađe intelektualne svojine. Centar za kulturu i sport u Guči je jedini koji raspolaže licencnim pravima i snosi odgovornost za prezentaciju Sabora trubača u Guči i van nje. Deo prava koja se odnose na reklame i promociju preneta su i na agenciju Profile iz Beograda i RTV Sunce, ali to se odnosi samo na reklame i promocije, ali ne i na organizacije manifestacija kao što je Guča u Beču, koja ima za cilj samo lično bogaćenje, izlaganje ruglu i srozavanje nečega što se u Guči stvaralo i negovalo više od pola veka - kaže za "Vesti" Milivoje Dolović, predsednik IO Sabora trubača i zamenik predsednika opštine Lučani.

Tražićemo zabranu!

- Ovo jedan od najvećih udara i krađa u istoriji Sabora trubača u Guči, ali tužba nije sve što će Gučani da urade u nameri da se od Guče napravi vašar svirača i igrača. Već pripremamo pismo koje ćemo uputiti ambasadi Austrije u Beogradu kojim ćemo tražiti da se zabrani održavanje manifestacije Guča u Beču, a pismo ćemo uputiti i našem Konzulatu u Beču kako bismo našim ljudima u Austriji objasnili da je najavljena manifestacija zapravo srozavanje Sabora trubača u Guči - kaže Milivoje Dolović.

On naglašava da su od vlasnika RTV Sunce dobili uveravanja da on ne stoji iza ovakve manifestacije i da nije dao nikakvu saglasnost za organizovanje manifestacije u Beču.

- Na sve načine pokušavamo da dođemo do imena agencije ili lica koja stoje iza organizacije Guče u Beču, koja može biti samo manifestacija pijanstva i kiča što, naravno, i te kako utiče na sve slabiju posećenost Sabora trubača u Guči. Očigledno je da je nekome stalo da ruši Guču, a time da ruši i Srbiju, a onaj ko stoji iza divljeg organizovanja ovakve manifestacije u svetu, bez naše saglasnosti, mora da odgovara - kategoričan je Dolović.

Prema njegovim rečima, ugovor, o saradnji sa agencijama Profile i RTV Sunce iz Aranđelovca najverovatnije će biti raskinut.

2024 © - Vesti online