Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.10.2013.
15:02
V. Tasić - Vesti A

Aco Pejović: Žena mi je najžešći kritičar!

Aco Pejović (42) i njegova porodica nenadano su se našli u centru pažnje, nakon što je on otkrio da je njegova supruga Biljana izgubila četvrto dete. Sve se desilo još pre punih pet meseci, ali želeći da poštedi sebe i porodicu suvišnih pitanja, on je o tome ćutao.

Trema pred Arenu: Aco Pejović

Ali, eto mediji su se dokopali ove informacije, pa sada na sva zvona udaraju o ovoj za njega i njegovu porodicu bolnoj temi o kojoj ni tada, ni sada ne želi da govori. Ali, zato o predstojećem koncertu u Beogradskoj areni, koji je zakazan za 19. oktobar, i te kako hoće da priča.


- Frka mi je, što da krijem. Nisam oguglao, iako sam profesionalac. Samo bezosećajan čovek može da ogugla, da ne oseća tremu i da mu nije frka. Zagrizao sam veliki zalogaj, nema šta. Ali, uz božju pomoć biće dobro. Vremena jesu teška, ali rešio sam. Ko zna koliko bih morao da čekam neka bolja vremena. Nisu bila sjajna vremena ni kad sam pravio koncert u hali Pionir, pa je bilo odlično - kaže Pejović.

Vraćam milo za drago

Vraćate li milo za drago onima koji vam podmeću nogu?
- Bilo je u mojoj karijeri mnogo podmetanja nogu i naravno da vraćam! Ja čistog obraza idem pred svakog, nikog prvi ne diram. Ali, dobro znam da odbranim sebe. Znam da je loše vraćati i da treba praštati, ali, nažalost, često nekom moram da vratim i tri puta jače. Ako mu ne vratim, neće da se smiri. Znači, ne zavisi od mene - iskren je Pejović.

Koliko ste imali razočaranja u karijeri?
- Bilo je mnogo razočaranja, izneverenih očekivanja, prepreka, kajanja. Ali, bitno je da čovek kad padne zna da ustane i da krene dalje. Padnem, ali ustanem, očistim se, otresem prašinu sa sebe i idem dalje. Život me je iskušavao, udarao po glavi, stavljao na svakakve muke. Ali, eto, ostao sam živ i zdrav. Ne okrećem se unazad i pamtim samo lepe stvari. Neću da se sećam ničeg ružnog, ničeg što mi je zagorčavalo život i kvarilo sreću.

Kako ste podnosili promašaje?
- Naravno, bilo je i mnogo promašaja. Kao i svim pevačima, dešavalo mi se da promašim pesme. Mislim da će nešto sjajno proći, a ono ništa. Bilo je tu sjajnih balada koje su potonule u vreme hiperprodukcije. Čovek prosto ne može da ne promaši. Da nisam naučio da prevazilazim promašaje, pukao bih. To zna da klepi čoveka u glavu, pa da ne zna gde je. Ali, i uspeh zna da tresne u glavu i to žestoko.

Da li je vas uspeh tresnuo u glavu?
- Verovatno bi se to desilo i ko zna šta bi bilo da nije bilo moje supruge i mog kuma. Oni su mi najžešći kritičari. Taman da poletim, a oni me tresnu po glavi i kažu: "Hej ti, gde ćeš, sedi dole!" I ako bih hteo da se menjam žena, kum i prijatelji mi ne bi dozvolili. Ko šta radi, oni me kritikuju i svemu nalaze manu. Najčešće su u pravu i moram da ih slušam. Iako me često nerviraju, srećan sam što ih imam. Uvek mi sve saspu u lice, bez pardona. Hvala bogu, da se ne pogubim, kao mnogi.

Na koga mislite?
- Nagledao sam se svega i svačega na estradi. Nije da mi se gledalo šta ko radi, ali posao nameće čoveku da prati šta drugi rade. Mnogi se uznesu, pa padnu i ne znaju da ustanu. Slava lako ponese, posebno ove nove klince koji pojma nemaju da je slava bumerang koji se vraća i klepi te pravo u glavu.
 

Smena generacija

- Na estradi je došlo do smene generacija. Mnogo dobrih pevača je jednostavno nestalo, a došli su neki novi klinci. Što se tiče mog mesta u svetu muzike - još nije došlo vreme za moju smenu. Ja sam tu negde, u sredini, između mladih i starijih. Kad dođe vreme da se i ja povučem, podneću to smireno. Biće to za 20-ak godina! Do tada, gledam da se što više sklanjam od estrade i da što češće bežim iz urbane sredine. Daleko od haosa punim baterije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online