Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 07.11.2014.
10:10
S. Đurić - Vesti A

Uzbuđuje me da spajam nespojivo

Aleksandar Milić Mili (46) sa svojim bendom Miligram za samo dve godine postigao je ogroman uspeh koji je, kako priznaje, prevazišao sva njegova očekivanja. Tokom prethodne dve godine napunili su velike koncertne dvorane po regionu, a 29. novembra očekuje ih nastup u Beogradskoj areni.

Iskrenost kroz pesme: Aleksandar Milić Mili
 

- Posle projekta Miligrama 1 na kome je bilo deset izvođača, formirao sam bend i sve počelo da se dešava neverovatnom brzinom. Samo šest meseci kasnije rasprodali smo Zetru, srušili rekord u Banjaluci. Ovo je najbrži uspon koji se ikada desio u domaćoj muzici - kaže za "Vesti" Aleksandar Milić Mili.


Kako definišete svoju muziku?
- Odrastao sam uz AC/DC koji je i danas moj omiljeni bend. To je usko vezano uz energiju i prepoznaje se u pesmama koje radim. To je balkanska muzika puna snage, energije. Moja muzika se sama izdefinisala kroz deset albuma koje sam uradio Ceci Ražnatović, pa do ovoga sa Miligramom. U muzici nema pravila, ja mešam stilove, uzbuđuje me da spajam nespojivo - haus sa Balkanom, Balkan sa rokom, rok sa R'N'B . U mojoj muzici nema limita i po nekom svom osećaju sklapam nespojivo.

Tesla kao inspiracija

- Cela naša kampanja za koncert u Areni bazira se na Teslinoj rečenici: "Ceo univerzum je napravljen od potpuno iste materije", što spada u spiritualnu stranu njegovog stvaralaštva. Ceo koncept gradimo već šest meseci i koliko znam nikad kod nas nije bilo koncerta tematski orijentisanog, koji ima taj filmski momenat i nosi neke poruke. Bićemo u kostimima i sve će podsećati na električnu energiju i Teslu. Napravili smo binu koja izgleda kao elektrana s početka 20. veka, a koncert će biti u znaku električne energije i našeg čuvenog naučnika. Biće tu i ogroman Teslin toranj visok devet metara - otkriva Mili.

Da li je saradnja sa Alenom došla nakon što je snimio pesmu "Kruška"?
- Da. On je tada bio sa Bregovićem kod koga je pevao osam godina. Meni se svidelo kako on peva, nešto mi se učinilo specifično u njegovom glasu, nešto što je svetskog zvuka, a opet odiše Balkanom. Volim da u muzici koristim uticaje prostora sa kojeg potičemo. Meni imponuje da u svemu šta radim ima prizvuk Balkana, jer to mi daje identitet, daje mi ime i prezime.


Kad napišete neku pesmu, kako znate za koga je ili komponujete namenski?
- Nikad u životu nisam radio pesmu za nekoga. Uvek komponujem sebi i one ostaju u kompjuteru dok ne odlučim koja će na album. Od iskrenosti pesme zavisi koliko će publika da ti pruži zauzvrat. Kad pravim pesme razmišljam samo o nekom svom unutrašnjem svetu i šta želim da prikažem.


Kada planirate neki album za Cecu?
- Ne sad.


Imate koncerte u velikim dvoranama. Koliko se to danas isplati?
- Naravno da se isplati ako karte kupi 20.000 i 30.000 ljudi. Mislim da nemam prava da se žalim, jer bi to bilo smešno. Ne gledam na muziku kroz zaradu, niti me ikada zarada motivisala da išta uradim. Ono što mene motiviše su osmesi na licima ljudi koji su došli da nas vide i slušaju. To je smisao celog ovog posla i muzike kojom se bavim.


Da li je datum koncerta u Areni, 29. novembar, namerno ili slučajno izabran?
- Namerno, zato što je horoskop za taj dan dobar. Sve radim u dosluhu sa zvezdama kako bih imao neko opravdanje u univerzumu, odnosno astrologiji.
 

Ne prodajem pesme

- Za mene je dobra pesma ona koja se iskreno napravi i to publika prepozna. Nikad se ne opterećujem da li je pesma dobra ili loša. Stalno imam potrebu da muziku izbacujem iz sebe i da se to snima. Moj najveći problem je što nemam dovoljno vremena da uđem u studio, a kad uđem to je to - kaže Mili.
Da li imate problem oko naplate pesama?
- Ne prodajem pesme! Sve su moji projekti, jer ja sam vlasnik cele vertikale od komponovanja, aranžmana, izdavanja, turneja. Vlasnik sam svega i niko me nikad nije plaćao.

POVEZANE VESTI

Subota 08.11.2014. 19:26
Celavi glumi Bregovica a kosonja Islamovica ali oni su samo bleda kopija "Dugmeta". Prsme su im katastrofa a muzika i nije toliko losa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online