Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.12.2018.
20:10
Ž. Marković - Vesti A

Srpsko kolo oko Alpa

Srpsko kulturno-umetničko društvo "Petar Kočić" iz Soloturna nedavno je organizovalo Veče srpskog folklora u Vangenu an der Are. Pred oko 300 gostiju u sali uz domaćine su nastupali i folkloraši Ostroga iz Inzbruka u Austriji, Rasa iz Lucerna i Krune iz Briga.

Ž. Marković
U kolu bili i folkloraši i publika

Prvi blok programa je otvorila dečja grupa "Kočića", potom su na binu stupili gosti iz Inzbruka, a za njima je zaigrao pripremni ansambl Krune. Ras su predstavljali članovi pripremnog ansambla, a na kraju prvog bloka nastupio je i pripremni ansambl domaćina.

U drugom bloku prvi je na binu izašao pripremni ansambl Krune, pa Ostrog - veliki uzrast, zatim izvođački ansambl Rasa i na kraju veterani "Petra Kočića".

Najveća atrakcija večeri bio je David Suljević četvorogodišnji igrač SKUD-a "Petar Kočić", koji je nastupao prvi put i zasluženo dobio najveći aplauz publike. Posle folklornog dela programa do posle ponoći u kolu su bili i folkloraši i publika.

- Dečji ansambl smo pripremali na svakoj probi kako bi večeras što bolji bili na bini. Trudili smo se da to bude kvalitetno, mada su deca bila malo nervozna pred nastup, ipak su odigrala kako treba i bez grešaka. Čak i najmlađi David Suljević, koji je nastupao prvi put, odigrao je lepo i bez treme - zadovoljan je Igor Antonjić, jedan od umetničkih rukovodilaca dečjeg ansambla.

- Veoma smo ponosni na njih i čast nam je i zadovoljstvo da radimo s dečjim uzrastom. Deca, što su manja poslušna, nekako brže uče korake i to nas čini zadovoljnim - dodala je drugi umetnički rukovodilac Ana Zeljković.

Predsednik Ostroga Brane Sančanin je izuzetno zadovoljan gostovanjem.


- Bilo je i više nego fenomenalno, atmosfera fantastična, izuzetni domaćini i veliko im hvala. Nismo putovali sa kompletnim sastavom, ali to smo nadoknadili dobrim nastupom. Naša deca su odigrala dve sjajne koreografije Dejana Milisavljevića Zvečanca - kaže čelnik kluba iz Inzbruka.

Perfektno

- Prezadovoljan sam posetom, iako smo promenili lokaciju održavanja naših zabava. Pokazalo sa na prvoj priredbi u novoj sali da nismo pogrešili. Zahvalio bih gostujućim društvima koju su ulepšala ovaj naš program. Zahvaljujem i našim sponzorima bez kojih ne bi mogli da održimo ovu zabavu. A najveća zahvalnost ide svim našim članovima i njihovim porodicama koji kao i uvek daju sve od sebe da bi se ovakve manifestacije odradile i održale. Hvala od srca mojim "Kočićima" na uloženom trudu. Kao i uvek do sada na svim našim zabavama, radilo se perfektno - izjavio je Joco Vasiljević, predsednik SKUD-a "Petar Kočić" iz Soloturna.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Iz hangara u novi let
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online