Ponedeljak 03.12.2018.
20:10
Ž. Marković - Vesti

Srpsko kolo oko Alpa

Ž. Marković
U kolu bili i folkloraši i publika

Prvi blok programa je otvorila dečja grupa "Kočića", potom su na binu stupili gosti iz Inzbruka, a za njima je zaigrao pripremni ansambl Krune. Ras su predstavljali članovi pripremnog ansambla, a na kraju prvog bloka nastupio je i pripremni ansambl domaćina.

U drugom bloku prvi je na binu izašao pripremni ansambl Krune, pa Ostrog - veliki uzrast, zatim izvođački ansambl Rasa i na kraju veterani "Petra Kočića".

Najveća atrakcija večeri bio je David Suljević četvorogodišnji igrač SKUD-a "Petar Kočić", koji je nastupao prvi put i zasluženo dobio najveći aplauz publike. Posle folklornog dela programa do posle ponoći u kolu su bili i folkloraši i publika.

- Dečji ansambl smo pripremali na svakoj probi kako bi večeras što bolji bili na bini. Trudili smo se da to bude kvalitetno, mada su deca bila malo nervozna pred nastup, ipak su odigrala kako treba i bez grešaka. Čak i najmlađi David Suljević, koji je nastupao prvi put, odigrao je lepo i bez treme - zadovoljan je Igor Antonjić, jedan od umetničkih rukovodilaca dečjeg ansambla.

- Veoma smo ponosni na njih i čast nam je i zadovoljstvo da radimo s dečjim uzrastom. Deca, što su manja poslušna, nekako brže uče korake i to nas čini zadovoljnim - dodala je drugi umetnički rukovodilac Ana Zeljković.

Predsednik Ostroga Brane Sančanin je izuzetno zadovoljan gostovanjem.


- Bilo je i više nego fenomenalno, atmosfera fantastična, izuzetni domaćini i veliko im hvala. Nismo putovali sa kompletnim sastavom, ali to smo nadoknadili dobrim nastupom. Naša deca su odigrala dve sjajne koreografije Dejana Milisavljevića Zvečanca - kaže čelnik kluba iz Inzbruka.

Perfektno

- Prezadovoljan sam posetom, iako smo promenili lokaciju održavanja naših zabava. Pokazalo sa na prvoj priredbi u novoj sali da nismo pogrešili. Zahvalio bih gostujućim društvima koju su ulepšala ovaj naš program. Zahvaljujem i našim sponzorima bez kojih ne bi mogli da održimo ovu zabavu. A najveća zahvalnost ide svim našim članovima i njihovim porodicama koji kao i uvek daju sve od sebe da bi se ovakve manifestacije odradile i održale. Hvala od srca mojim "Kočićima" na uloženom trudu. Kao i uvek do sada na svim našim zabavama, radilo se perfektno - izjavio je Joco Vasiljević, predsednik SKUD-a "Petar Kočić" iz Soloturna.

2024 © - Vesti online