Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2019.
18:15
R. Lukić - Vesti A

Mala im je Evropa

Na Hanoverskom sajmu tehnike koji se ubraja među vodeće u svetu, među 6.500 izlagača iz 75 zemalja 10 firmi iz Srbije predstavilo se na zajedničkom štandu (Hala 4, štand C 52 ) a njihov dolazak organizovali su Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije.

R. Lukić
Štand Srbije u Hanoveru

Kako su "Vesti" već objavile još šest firmi je došlo u sopstvenoj ili u režiji svojih partnera iz drugih zemalja.

Midmas iz Bačke Topole je jedno od 10 preduzeća na zajedničkom štandu Srbije. Ova firma proizvodi elektrouređaje, transformatore i metalna kućišta, a prema rečima vlasnika Dušana Predojevića za njih je tržište bivše Jugoslavije malo, pa svoje prodajne centre imaju u Moskvi i Italiji gde najvećim delom plasiraju punjače za velike industrijske baterije.

Dragan Jovanović, menadžer Performa iz Požege nudi kvalitetne proizvode napravljene od perforiranog lima (sita, gazišta, nosače kablova ), a Snežana Stepanović, menadžer prodaje, PPT Petoletke iz Trstenika kaže da u proizvodnji hidrauličkih, pneumatskih i elektrouređaja za privredna vozila raznih namena i njihovom servisiranju mogu da konkurišu i najmoćnijim gigantima iz ove branše.
- Naši kupci su i poznati Kamas u Italiji, Fiesto u Nemačkoj, a proizvode prodajemo i u Ukrajini, Belorusiji. Nedavno smo "prešli" i u Afriku, tačnije u Alžiru smo za kratko vreme prodali čak 2.000 kompresora za traktore - navodi Snežana Stepanović.

Resor iz Gadžinog Hana je ponudio svoja standarna vozila za komunalne usluge, kamione za smeće i cisterne za vodu i fekalije, ventile i razne zatvarače za vodovod i hidroelektrane. Glavni kupci su im u Bugarskoj, Makedoniji, Grčkoj i Albaniji.
- Naša vozila samo u Srbiji koristi 126 lokalnih samouprava - naglašava Branislav Mihajlović, vlasnik dve fabrike, od kojih jedna zapošljava 119, a druga 78 radnika.

Servoteh iz Dobanovaca nadomak Beograda u Hanoveru je ponudio hidraulične prese do 1.000 tona, komponente hidraulika, paking mašine, linije za pakovanje i servisiranje svojih proizvoda.

Sajam na kojem se očekuje 190.000 posetilaca zatvara se u petak u 18 časova.

Skladište u Nemačkoj

Firma Sanvi iz Trstenika je svojim hidrauličnim cilindrima, delovima za hidrauličke cilindre, zaptivnim materijalima odavno osvojila tržište Rusije i Evropske unije, a kako kaže Katarina-Nina Stanić, mendžer prodaje, već se spremaju da rade lakše prodaje, u Nemačkoj ili Holandiji izgrade skladište. S obzirom na to da je ovo porodična firma uz Ninu je na sajmu i brat Aleksandar.

Jedinstvena ponuda

U Hali četiri na štandu G52 svoje proizvode i usluge ponudila je i Fabrika alatnih mašina Novi Jelšingrad iz Banjaluke, koja je već nekoliko godina redovan učesnik sajma. Fabrika alatnih mašina za obradu metala i ove godine je predstavila već prepoznatljive hidraulične prese za savijanje lima, hidraulične makaze i ekscentar prese.
- Ponudom projektovanja i proizvodnjom mašina po želji kupca, gotovo smo jedinstveni na ovom velikom svetskom sajmu. Osim toga nudimo i postprodajne usluge, plameno sečenje tabli lima do 320 mm i zavarivanje sklopova - ističu Srđan Đurić i Ana Bosnić.
Novi Jelšingrad je jedinstven i po tome što sami proizvode mašine na kojima rade. Ove godine klijentima su se pohvalili i novim evropskim sertifikatom za zavarivanje (ISO 9001:2015).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online