Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.07.2018.
19:23
B. Miličić - Vesti A

Gurmani znaju za Jedinstvo

U Garhingu kod Minhena održana je tradicionalna manifestacija koju organizuje grad i na kojoj učestvuju brojni nemački klubovi i ustanove, ali i udruženja stranaca iz ovog grada. Među redovnim učesnicima gradskog festa su i članovi kluba Jedinstvo, koji postoji 37 godina. Na velikom prostoru u centru grada, Jedinstvo je imalo dosta gostiju tokom trodnevnog trajanja festa pa su ugostili više od 1.000 posetilaca.

- Prvog dana je kod nas bilo skoro 5.00 posetilaca, subota je takođe bila dobra, jer smo imali i muziku uživo, a pevao je Goran Grbić iz Minhena. Pripremili smo dva praseta i osam jagnjadi pečenih na ražnju i uz to oko 700 porcija ćevapa. Sve je to prodato tokom tri dana festa, a supruge naših članova pripremile su kolače, prodavali smo kafu i piće, tako da je sve to bilo uspešno - kaže Rade Živanović, a potvrđuje član uprave Mirko Kojčinović.

Na festu je radila ekipa vrednih članova u kojoj su Mirko i Ranko Kojčinović, Rade i Mirjana Živanović, Lazo i Zora Perić, Slavko Ljubišić, Vesna i Dragan Krstić, Milan Jovanović, Slobodan Jeremić i Nina Purić.

Jedinstvo inače ima 60 članova koji se petkom, subotom i nedeljom okupljaju u klupskim prostorijama gde uz televiziju, šah, karte i neretko roštilj provode slobodno vreme i vikend.

Učešće na gradskom festu je poslednja akcija pred dolazeće godišnje odmore, ali i u vreme odsustva većeg dela članova, klupske prostorije će biti otvorene poslednja tri dana u sedmici.

Krstići opet došli

Vesna i Dragan Krstić, koji su iz Bijeljine, bili su ove, kao i prošle godine, u ekipi Jedinstva na gradskom festu. S njima su se upoznali i sprijateljili Rade Živanović i Slavko Ljubišić, vozeći 2014. godine u vreme velike poplave u Republici Srpskoj humanitarnu pomoć u Šamac, Brčko i Bijeljinu. Krstići su zadovoljni dolaskom u Garhing, boravkom i druženjem s našim ljudima, pa su obećali da će i sledeće godine doći na fest.

Menjaju adresu?

Iz grada je do članova Kluba Jedinstvo došla informacija da će prostorije u Njatzmannring 17 koje koriste 37 godina konačno zameniti drugim prostorom u gradu. Zanimljivo je da je pre nekoliko godina drvena zgrada koju koristi Jedinstvo izgorela u požaru. Sa velikim entuzijazmom radilo se na izgradnji nove drvene zgrade i tu su uz podršku grada članovi Jedinstva radili danima i uspeli da sagrade novi objekat. Oni kažu da bi radije ostali u njemu i dalje, ali ako odluka gradskih vlasti bude drugačija, oni će teška srca napustiti ovaj i useliti se u drugi prostor koji im grad dodeli.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online