Četvrtak 19.07.2018.
19:23
B. Miličić - Vesti

Gurmani znaju za Jedinstvo

- Prvog dana je kod nas bilo skoro 5.00 posetilaca, subota je takođe bila dobra, jer smo imali i muziku uživo, a pevao je Goran Grbić iz Minhena. Pripremili smo dva praseta i osam jagnjadi pečenih na ražnju i uz to oko 700 porcija ćevapa. Sve je to prodato tokom tri dana festa, a supruge naših članova pripremile su kolače, prodavali smo kafu i piće, tako da je sve to bilo uspešno - kaže Rade Živanović, a potvrđuje član uprave Mirko Kojčinović.

Na festu je radila ekipa vrednih članova u kojoj su Mirko i Ranko Kojčinović, Rade i Mirjana Živanović, Lazo i Zora Perić, Slavko Ljubišić, Vesna i Dragan Krstić, Milan Jovanović, Slobodan Jeremić i Nina Purić.

Jedinstvo inače ima 60 članova koji se petkom, subotom i nedeljom okupljaju u klupskim prostorijama gde uz televiziju, šah, karte i neretko roštilj provode slobodno vreme i vikend.

Učešće na gradskom festu je poslednja akcija pred dolazeće godišnje odmore, ali i u vreme odsustva većeg dela članova, klupske prostorije će biti otvorene poslednja tri dana u sedmici.

Krstići opet došli

Vesna i Dragan Krstić, koji su iz Bijeljine, bili su ove, kao i prošle godine, u ekipi Jedinstva na gradskom festu. S njima su se upoznali i sprijateljili Rade Živanović i Slavko Ljubišić, vozeći 2014. godine u vreme velike poplave u Republici Srpskoj humanitarnu pomoć u Šamac, Brčko i Bijeljinu. Krstići su zadovoljni dolaskom u Garhing, boravkom i druženjem s našim ljudima, pa su obećali da će i sledeće godine doći na fest.

Menjaju adresu?

Iz grada je do članova Kluba Jedinstvo došla informacija da će prostorije u Njatzmannring 17 koje koriste 37 godina konačno zameniti drugim prostorom u gradu. Zanimljivo je da je pre nekoliko godina drvena zgrada koju koristi Jedinstvo izgorela u požaru. Sa velikim entuzijazmom radilo se na izgradnji nove drvene zgrade i tu su uz podršku grada članovi Jedinstva radili danima i uspeli da sagrade novi objekat. Oni kažu da bi radije ostali u njemu i dalje, ali ako odluka gradskih vlasti bude drugačija, oni će teška srca napustiti ovaj i useliti se u drugi prostor koji im grad dodeli.

2024 © - Vesti online