Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.06.2018.
20:20
R. Lukić - Vesti A

Petica i za kašnjenje

Učenici Srpske škole pri crkvi u nedelju su završili još jednu uspešnu školsku godinu, koju su kao i uvek do sada krunisali izvanrednom školskom priredbom. Bio je to sat vremena uživanja za roditelje, učitelje i sve one koji su došli da vide bogat program na srpskom jeziku.

Izvorne narodne pesme, recitacije i igre deo su programa koji se od đaka uvek očekuje, ali ovaj put deca su se naročito istakla u dramskom delu programa u kojem su genijalno izveli humoresku Gvide Tartalje "Zna ona unapred", "Recept" Aleksandra Antića i scenski prikaz šaljive narodne pesme "Sejao sam repu".

Poseta manastiru

Poslednjeg školskog dana, u subotu, 16. juna, nastave neće biti. Tog dana đaci će posetiti manastir Isposnicu svetoga Justina u Ajterfeldu kod Fulde.

Učenica Ana (Ana-Marija Trivić) od ponedeljka do petka svaki dan je na nastavu kasnila po pet minuta i za sve je imala objašnjenje, a kad joj je učitelj (Mihajlo Dinić ) rekao da će dobiti peticu ako zna zbog čega će sutra da zakasni, Ana je bila oduševljena:

"Naravno da znam. Sutra ujutro dolazi nam baka iz Niša, i neću valjda ispasti nepristojna, pa da za baku ne odvojim pet minuta, a već je tri godine nisam videla."

Smejao se ceo Anin razred, ali i gledaoci u prepunoj sali koji su male umetnike nagradili dugim aplauzom.

Buran aplauz dobile su i Lejla Džamić i Lenka Srbinovska koje su izvele Antićev "Recept". Šaljivu narodnu pesmu "Sejao sam repu" scenski su izvanredno prikazali učenici od četvrtog do sedmog razreda.

Prijave za upis

Moleban za sve đake i studente za početak nove školske godine biće služen u nedelju, 12. avgusta, a nastava će početi u subotu, 18. avgusta. Roditelji koji žele decu da prijave za školu već sada mogu da nazovu crkveni telefon 0511 3941924 ili mobilni sveštenika Pejića 0173 2320992.

Učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda publiku su razveselili pesmom i igrom "Hajd u kolo", a kad se kolo razigralo i raspevalo, u celoj sali bilo je veselo. Veselo je bilo i pri podeli pohvalnica (svedočanstava ) koja su đaci dobili za redovno pohađanje nastave u dobar uspeh u školi.

Vesele su bile i učiteljice i sveštenik Milan Pejić kojima je Damir Krekić, predsednik Saveta roditelja podelio poklone i cveće, a svojim zelenim okicama radost je izražavala i najmlađa posetiteljka, dvoipogodišnja Tara Bešović, koja je ceo program budno pratila iz udobnog naručja svoga srećnog dede Veska.

Hvala učiteljima

Sveštenik Milan Pejić i Damir Krekić, predsednik Saveta roditelja za požrtvovan rad zahvalili su nastavnicima: Svjetlani Bojić, Brankici Ot, Iliji Joviću, Katarini Dabetić, Anđeli Radujković, dr Ivani Ružić, Đurđiji Bosančić, Jeleni Agbabi-Milosavljević, Mariji Arsić i Oliveri Đukanović. Dužno priznanje odato je i roditeljima" bez čije podrške održavanje nastave ne bi bilo moguće".
 


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online