Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.01.2018.
18:51
R. Lukić - Vesti A

Deca dočarala Hristovo rođenje

U scenskom prikazu uživali i vernici i izvođači, a posebno su ponosni bili roditelji, deke i bake U hramu Svetoga Save u Hanoveru na Badnje veče i Božić okupilo se više stotina vernika iz gotovo svih većih mesta Donje Saksonije i bez snega vladala je prava božićna atmosfera.

R. Lukić
Božićna svetkovina: Mali glumci sa protom

Nije tome pridonela samo vruća rakija koju su majstorski kuvali Nikola Popović i Siniša Dikić već je više od toga bila božićna liturgija, paljenje badnjaka i naročito scenski prikaz "Vertepa" koji su s decom Srpske škole pripremile nastavnica pevanja Jelena Agbaba-Milosavljević i nastavnica veronauke Đurđica Bosančić.

Mali umetnici verno su dočarali vreme u kojem se rodio Hristos, a program je popraćen i prigodnim pesmama i molitvama koje se u narodu prilikom božićnih svetkovina vekovima pevaju.

Očenaš na srpskom i nemačkom

Recitacijom posvećenom Božiću, program je otvorila Marija Ćirović, a zatim su svi horski otpevali: "Božić, srećan dan." Program je bio raznovrstan, a pastiri su bili Vladan i dvojica Luka. Tri mudraca glumila su: Mateo, Danilo i Ilija, a doprinos u ostalim ulogama, recitacijama i pričama doprineli su i Ana Marija, Anđela, Diana, Mihajlo, Milica, Leonara, Mateja, Mina, Elena, Magdalena, Maja, Lela, Mladen, Valentina, Tanja i Toma. Očenaš je na početku programa čitan na srpskom, a na kraju i na nemačkom jeziku.

R. Lukić
Car Irod: Luka Bešović

- Zar nije lepo da su i ova deca sve to naučila i da će to moći da prenesu na svoju decu - upitao se sveštenik Milan Pejić čestitajući prisutnima najradosniji praznik.

Roditelji su bili ponosni, a među njima i deda Vesko Bešović, čiji je unuk Luka glumio centralnu ličnost cara Iroda. Bešović je celu priredbu prestajao s trogodišnjom unukom Tarom u naručju.
- Svi moji su ovde: Luka (11), Ilija (7) i Tara (3) su ćerke mog sina dr Igora. Unuka Mila (3) je dete moje ćerke Aleksandre, a dvogodišnja Lara je ćerka sina Borisa bivšeg fudbalera Hanovera 96 i - kazuje ponosni deda Vasko, nekadašnji fudbaler titogradske Budućnosti i trebinjskog Leotara.

Ponosni su bili i dede, prijatelji Brane Tatić i Svetozar Kitić. Oni su gledali zajedničkog unuka Matea Tatića (10) koji je odlično odigrao ulogu mudraca Gašpara i devetogodišnjeg Danila, koji je u ulozi Valtazara bio uverljiv u tvrdnji da se zaista rodio novi car.

R. Lukić
Staniša Ilić sa ćerkom Jelenom

Gosti iz Braunšvajga

Staniši Iliću koji je s ćerkom Jelenom i prijateljem Dejanom Milovanovićem od Braunšvajga prevalio 80 kilometara, dopada se ne samo "Vertep" već i sav božićni ugođaj koji je doživeo u crkvi u Hanoveru.

R. Lukić
Vesko Bešović sa unukom Tarom

- Mateo i Danilo su deca moje ćerke Mirjane i Braninog sina Olivera - objašnjava Kitić, koji kaže da je "Vertepa" gledao i sa svojom decom, ali da mu je i sada svaki put jednako zanimljiv i lep.
Od Brane Tatića komentar nismo dobili jer je on još mnogo pre početka predstave zauzeo "najbolje mesto" pored okićenog badnjaka, ispod kojeg je bila prostrta slama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online