Utorak 09.01.2018.
18:51
R. Lukić - Vesti

Deca dočarala Hristovo rođenje

R. Lukić
Božićna svetkovina: Mali glumci sa protom

Nije tome pridonela samo vruća rakija koju su majstorski kuvali Nikola Popović i Siniša Dikić već je više od toga bila božićna liturgija, paljenje badnjaka i naročito scenski prikaz "Vertepa" koji su s decom Srpske škole pripremile nastavnica pevanja Jelena Agbaba-Milosavljević i nastavnica veronauke Đurđica Bosančić.

Mali umetnici verno su dočarali vreme u kojem se rodio Hristos, a program je popraćen i prigodnim pesmama i molitvama koje se u narodu prilikom božićnih svetkovina vekovima pevaju.

Očenaš na srpskom i nemačkom

Recitacijom posvećenom Božiću, program je otvorila Marija Ćirović, a zatim su svi horski otpevali: "Božić, srećan dan." Program je bio raznovrstan, a pastiri su bili Vladan i dvojica Luka. Tri mudraca glumila su: Mateo, Danilo i Ilija, a doprinos u ostalim ulogama, recitacijama i pričama doprineli su i Ana Marija, Anđela, Diana, Mihajlo, Milica, Leonara, Mateja, Mina, Elena, Magdalena, Maja, Lela, Mladen, Valentina, Tanja i Toma. Očenaš je na početku programa čitan na srpskom, a na kraju i na nemačkom jeziku.

R. Lukić
Car Irod: Luka Bešović

- Zar nije lepo da su i ova deca sve to naučila i da će to moći da prenesu na svoju decu - upitao se sveštenik Milan Pejić čestitajući prisutnima najradosniji praznik.

Roditelji su bili ponosni, a među njima i deda Vesko Bešović, čiji je unuk Luka glumio centralnu ličnost cara Iroda. Bešović je celu priredbu prestajao s trogodišnjom unukom Tarom u naručju.
- Svi moji su ovde: Luka (11), Ilija (7) i Tara (3) su ćerke mog sina dr Igora. Unuka Mila (3) je dete moje ćerke Aleksandre, a dvogodišnja Lara je ćerka sina Borisa bivšeg fudbalera Hanovera 96 i - kazuje ponosni deda Vasko, nekadašnji fudbaler titogradske Budućnosti i trebinjskog Leotara.

Ponosni su bili i dede, prijatelji Brane Tatić i Svetozar Kitić. Oni su gledali zajedničkog unuka Matea Tatića (10) koji je odlično odigrao ulogu mudraca Gašpara i devetogodišnjeg Danila, koji je u ulozi Valtazara bio uverljiv u tvrdnji da se zaista rodio novi car.

R. Lukić
Staniša Ilić sa ćerkom Jelenom

Gosti iz Braunšvajga

Staniši Iliću koji je s ćerkom Jelenom i prijateljem Dejanom Milovanovićem od Braunšvajga prevalio 80 kilometara, dopada se ne samo "Vertep" već i sav božićni ugođaj koji je doživeo u crkvi u Hanoveru.

R. Lukić
Vesko Bešović sa unukom Tarom

- Mateo i Danilo su deca moje ćerke Mirjane i Braninog sina Olivera - objašnjava Kitić, koji kaže da je "Vertepa" gledao i sa svojom decom, ali da mu je i sada svaki put jednako zanimljiv i lep.
Od Brane Tatića komentar nismo dobili jer je on još mnogo pre početka predstave zauzeo "najbolje mesto" pored okićenog badnjaka, ispod kojeg je bila prostrta slama.

2024 © - Vesti online