Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.11.2018.
20:15
O. Đoković - Vesti A

Svadbarski kupusbolji od roštilja

Ovih dana su se u restoranu Kod Teče okupili naši Parižani. I mada je Teča poznat po tome da se celom ulicom Simplon širi miris njegovog roštilja, ovaj put su se stvari drugačije odvijale.

O. Đoković
I stranci uživali: Žana, Divna i Stefan sa prijateljima

- Ovo su pripreme ili generalka za predstojeću Sarmijadu u udaljenom Obinjiju. To je naše tradicionalno druženje kad sednemo u autobus, pa pucaj do prijatelja zemljaka - objašnjava glavna organizatorka Slađa Stamenović.

Mica Marković dodaje:

- Da objasnim i pojasnim, ovo aktuelno okupljanje nije bilo u znaku Tečinog roštilja, već svadbarskog kupusa. Je li, prvo se jede slatki kupus, onda se kupus kiseli i na red dođe sarma. Mi kao u školi, sve postupno, svaka se lekcija mora razraditi, a i sve će doći na red.

U tom pripremnom danu svima bi lepo, naradio se Teča sa saradnicima, a svi gosti njih 43, nostalgično napunili stomake, naravno, bilo i šljivovice i vina "carica Milica", harmoniku neumorno razvlačili Zoran i Željko.

- Ma, gde nauči se onolika kola i pesme, za Ginisa su! - proceniše okupljeni.

I ne samo naši, bi tu i prijatelja stranaca, nekih i tamnoputi, ali svima prijala srpska starogradska pesma, poneka sevdalinka, stari šlageri, bi i novokomponovanih, tačnije, sve što u srce dira.

U svom elementu: Mica, Slađa, dve Divne, Dragica, Latinka, Radica, Novka, Ankica, Zlata, Tanja, Ruža, Stole, Donka, Rade, mala Ljilja. Tu bile i Goca, Gordana, Slavica, pa Stefan sa prijateljima, Radmilo, Ranko, Ilija, dvojica Nikolica, dve Zorice, jedan Kragujevčanin sa prijateljima i jedna Ružina prijateljica, Tanja Zoranova, Draga, Ljubiša, Žana, Jovanka... Tako ih epski nabraja Slađa Stamenović, a Mica Marković sve potvrđuje i, vidi se, sijaju od sreće.

Ovom veselom društvu dopalo se zajedništvo od podneva do ponoći.

- Iznenadile smo se, na ručak su spontano došli i oni koji do sada nisu dolazili i u oduševljenju odmah se upisali na spisak za sledeći put - zadovoljne su Slađa i Mica.
Uzgred: po osobi 30 evra, a svakome je preporuka glasila da jede dok ne pukne i popije pola flaše vina, za nastavak ćeš dodatno otvoriti novčanik. Srbi kao Srbi, nisu zatvarali novčanik, dobro bi Teči, muzici, a i svakom degustatoru.

Rashlađivanje na klupi

- Kad se ovako okupimo, u nama ožive sećanja. Čak smo sedeli i rashlađivali se ispred kafane, kao u neka stara vremena ispred seoske prodavnice, a sada su, po pravilima novog vremena, veoma savesni bili pušači nadoknađujući duvan koji im je u Francuskoj zabranjen u zatvorenim prostorijama - pojasni Slađa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online