Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Malom Radiši u pravi čas

Siromašnom Slobodanu Bandoviću iz sela Gradac na Pešteru (opština Sjenica), koji nadničenjem jedva prehranjuje majku Mariju, suprugu Stanku i sinove Stefana (8), Radišu (6) i Petra (3) stigle su, u pravom trenutku, još dve vredne donacije. Naša čitateljka i dokazana dobrotvorka Marija Golubović iz Švajcarske, koja je Bandovićima već slala pomoć, poslala je ovoj porodici novih 250 franaka, a Olga Radinović iz Švedske 50 evra.

D. N. Petrović
Udžerica u kojoj žive Bandovići

Marijinu donaciju Bandovićima, koji žive u udžerici sklepanoj od blata, betonskih blokova, pleha i kartona je uručio naš saradnik i poznati humanitarac Hido Muratović, a Olgina je stigla poštom.

- Svaki dinar i svaki evro nama je zlata vredan. Bukvalno i božiji dar koji stiže u pravom trenutku, jer mi nikakvih prihoda nemamo, sem ako ja nadničenjem ili utovarom uglja u obližnjem rudniku Štavalj nešto ne zaradim. Za ovo što smo dobili od Marije i Olge, morao bih da kopam 10-15 dana, od jutra do mraka. Hvala im do neba, neka ih Bog sačuva, zdravlje i sreću im podari - priča Slobodan i naglašava da će dobijeni novac potrošiti za lečenje srednjeg sina Radiše, a ako šta pretekne za sveske, knjige i najneophodnije namirnice.

U našim ranijim tekstovima već smo pisali da Slobodanov i Stankin srednji sin, šestogodišnji Radiša još ne govori, da ima i druge zdravstvene probleme i da do sada, najviše zbog bede u kojoj živi ova porodica, uopšte nije lečen.

Svaka pomoć dobrodošla

Nekoliko naših čitalaca predlagalo je Hidu Muratoviću da pokrene akciju za izgradnju kuće porodici Bandović i da pokuša da animira opštinare u Sjenici i biznismene u Novom Pazaru.

- Sada je najpreče da lekari u Beogradu tačno utvrde šta je sa malim Radišom i kažu kako će se dalje lečiti. Kada budemo imali sve rezultate, dijagnoze i predloge lekara videćemo kakva će još pomoć trebati ovoj porodici. Kuća u kojoj žive je užasna, najmanje liči na kuću, deca se zimi smrzavaju, nema vode, struje ni kupatila i sve to jači vetar može da sruši. Tokom leta ćemo svakako odlučiti možemo li da krenemo u akciju za izgradnju kuće - ističe Muratović.

Uz novčanu pomoć čitalaca "Vesti", tek pre mesec i po dana bio je na pregledima u Beogradu, gde su na nekoliko dečijih klinika lekari iskazali ozbiljnu zabrinutost za njegovo mentalno i zdravstveno stanje. U međuvremenu, Radiša je u Prijepolju uspešno operisan zbog problema na mošnicama i, kako ističu tamošnji lekari, problem je rešen bez posledica.

- Krajem meseca ponovo idemo u Beograd, gde će Radiša biti podvrgnut snimanjima na najsavremenijim skenerima i magnetnoj rezonanci, a potom očekujemo i dijagnoze lekara. Bogu se molimo da na njegovom mozgu nema anomalija i da se smetnje sa govorom još mogu otkloniti, ali i strahujemo. Za ovo putovanje mnogo će nam značiti donacije Marije iz Švajcarske i Olge iz Švedske, kao i donacije (još 300 evra) koje smo ranije dobili od drugih dobrotvora. Računamo da ćemo u Beogradu ostati nekoliko dana i da ćemo imati novca za smeštaj i za poneki burek - priča Stanka Bandović i moli nas da u njeno ime prenesemo velike pozdrave i zahvalnost Mariji, Olgi i svima koji su do sada pomogli njenoj porodici.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Vi ste naš oslonac
HUMANITARNI MOST Spremićemo ogrev za zimu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online